3 tips hoe jij invulling kan geven aan een MaanCirkel:

Ritueel:

Een MaanCirkel is een rituele bijeenkomst. Deze bestaat uit een openingsritueel waarbij met een gebed natuurkrachten worden aangeroepen. Daarna volgt de DeelRonde met een HartSteen. Vanuit deze DeelRonde ontstaat meestal een gemeenschappelijk thema. Waar je mee aan de slag kan gaan, door een meditatie. trancereis, ritueel of healing te doen. Daarna doe je het afsluitingsritueel, waarbij je een intentie uitspreekt, Lichtwerk doet en de NatuurKrachten bedankt.

Magisch Proces:

Door zo te werk te gaan stel je je helemaal open voor energie van de Maan, en laat je het Proces van de MaanCirkel stromen. Dit vraagt wel om improvisatievermogen en ervaring van de Hoedster. De kunst is om een Stilte te laten vallen na de DeelRonde. In die Stilte kunnen de gesproken woorden van de MaanZusters indalen en kan iedereen voelen waar de energie van de MaanCirkel om vraagt. Het wordt dan vanzelf helder wat er gedaan mag worden. Lees hier meer over het Magische Proces van een MaanCirkel.

MaanProgramma

Het kan ook zijn dat jouw voorkeur ernaar uitgaat om te werken met een vastgesteld programma of een thema. Ter inspiratie hiervoor deze drie boeken. Dit zijn echte klassiekers die iedere vrouw die een MaanCirkel hoedt tot haar beschikking moet hebben:  

1. In het licht van de Maan:

1. In het licht van de Maan, door Petra Stam en Marja de Zeeuw. Een prachtig een allround handboek met vieringen, symboliek en bewustwording. Met dit boek kun je een heel jaar de MaanCirkel vormgeven:

  • Alle manen van het jaar, met bijbehorend thema worden uitgebreid beschreven.
  • Uitleg per Maan over het astrologische teken en de bijbehorende planeten.
  • Bomen en planten per Maan met hun symboliek en homeopathische werking.
  • Iedere Maan heeft een symbool met een magische werking.
  • Keltische, Romeinse en Germaanse Goden en Godinnen per Maan.
  • Per Maan een TarotKaart uit het Grote Arcana met een bijhorende legging die je kunt doen.
  • Bij iedere Maan een thee en wierook-recept.
  • Sprookjes en Mythen per Maan.
  • Een heleboel praktische tips voor MaanVieringen.

Petra Stam schrijft iedere Nieuwe en Volle Maan een treffende blog over de actuele Maan. Ook heeft zij een prachtige decks maankaarten en krachtdierkaarten gemaakt. 

2. De Ontembare Vrouw:

De Ontembare Vrouw, door Clarissa Pinkola Estes. Zij is een ervaren Jungiaans-analytisch therapeute en cantadora. Een bewaarster van oude verhalen, sprookjes en mythen die in vergetelheid geraakte bronnen van kennis ontsluiten.

 

Dit boek is als een bijbel en zou bij iedere vrouw op haar nachtkastje moeten liggen. Estes sprokkelde vergeten verhalen bij elkaar. Die ze vervolgens haarscherp ontleed. Hierdoor legt ze de vele lagen van kennis en wijsheid die deze verhalen bevatten bloot. De verhalen in dit boek brengen de lezer opnieuw in contact met haar Instinctieve Natuur.

 

Mede hierom zijn er vele workshops en jaartrainingen geïnspireerd op dit boek. In ieder hoofdstuk maak je contact met een ander aspect van de Ontembare Vrouw. Hoe mooi is het om deze aspecten mee te kunnen nemen in de MaanCirkel! 

 

Deze verhalen komen onder andere aan bod: La Loba, Vasalisa de Wijze, Manawee, Skelettevrouw, het Jonge Eendje, La Mariposa, de Rode Schoentjes, Zeehondehuid zielehuid en La Llorona. 

3. De Dertien Oorspronkelijke Clanmoeders.

De Dertien Oorspronkelijke Canmoeders, door Jamie Sams. Zij is vooral bekend door haar bestseller: Medicijnkaarten. En heeft aan den lijve ondervonden welke weg vrouwen afleggen om tot volledige wasdom te komen; namelijk die van het Vrouwen Medicijn.

 

In dit boek worden per Maan de symbolische spirituele leraren, in de vorm van de Dertien Oorspronkelijke Clanmoeders, behandelt. Deze fungeren als helper om al onze vrouwelijke talenten en kwaliteiten te ontdekken en te ontplooien.

 

Dit boek bevat dertien hoofdstukken die steeds een Clanmoeder introduceren. Deze hoofdstukken sluiten naadloos aan op een MaanJaar. Waardoor je per Maan met jouw MaanCirkel met een andere Clanmoeder kennis maakt.

 

Door je hiervoor open te stellen, kun je tijdens het lezen van ieder hoofdstuk contact maken met het Medicijn dat die Clanmoeder brengt. Aan de hand hiervan kun je met je MaanZusters voor iedere Clanmoeder een Schild of Talisman maken.