Cyclisch Leven

Cyclus van de Maancentra
Iedere vrouw heeft in haar lichaam elf punten die reageren op de energie en kracht van de maan. Deze punten worden één voor één, in een cyclus van 28 dagen, geactiveerd in het lichaam van een vrouw. De stemming en gemoedstoestand veranderen als de Maan een ander Maancentrum in het lichaam activeert. Ieder punt stimuleert andere kwaliteiten en emoties, en is 2½ dag in het lichaam actief. De volgorde van activatie van deze punten verloopt in een vaste cyclus. Deze is voor iedere vrouw uniek...
De Menstruatiecyclus en de dans van de hormonen
Voor de menstruatiecyclus wordt uitgegaan van een gemiddelde duur van 28 dagen. Dit kan per vrouw echter sterk verschillen. Het is dus echt aan te raden om zo veel mogelijk jouw eigen cyclus waar te nemen. Door dat nauwkeurig en gedurende langere tijd te doen kun je inschatten op welke dagen je (on)vruchtbaar bent.

Maanfasen
De aantrekkingskracht van de aarde bepaalt ook hoe snel de Maan om haar as draait. De baan van de maan om de aarde duurt ongeveer 29 dagen en is niet precies cirkelvormig. Deze baan wordt ook wel een Maancyclus genoemd. Hierin neemt de Maan verschillende schijngestalten aan, ook wel maanfasen genoemd.
Toen ik mijn menstruatie-cyclus ging bijhouden in combinatie met de maancyclus kon ik hier geen handig systeem voor vinden. Met veel liefde heb ik, beeldend kunstenaar Camile Smeets, een cyclustracker gemaakt in de vorm van een Maandala. Met als doel dat ook jij je zich op een leuke en creatieve manier met de Maan kan verbinden. Hierdoor kom je meer in jouw kracht te staan en krijg je inzicht in jouw persoonlijke en natuurlijke cycli. Deze combineer je met de cycli van de Maan en de natuur.

Cyclisch leven met het LevensWiel
Door af te stemmen op de MaanCyclus is het mogelijk om een spirituele verbinding met de verschillende vrouwelijke archetypen te maken. Hierdoor kan een vrouw energetisch meer haar plek innemen op haar LevensWiel.
MaanCyclus & MenstruatieCyclus
Vaak gaat de menstruatiecyclus gelijk op met de cyclus van de maan. Het groeien, tot een hoogtepunt komen, het afnemen en het nieuwe begin, spelen zich ook af in de baarmoeder van een vrouw.