MaanCirkels in Nederland 2023

 Hier vind je alle MaanCirkels die zijn gestart door vrouwen die de HoedsterTraining  hebben gevolgd. 

Er wordt gewerkt vanuit de veilige bedding van een Heilige Ruimte en het collectieve veld van VrouwenKracht. Meer info over deze werkwijze vind je hier.

 

Kijk op de kaart of er bij jou in de buurt een MaanCirkel is. De nummers op de kaart corresponderen met de nummers op de lijst hieronder. Hier vind je over iedere MaanCirkel informatie en het mailadres of website van de Hoedster.

 

Voel je vrij om de Hoedster te mailen als je geïnteresseerd bent in deelname aan een MaanCirkel bij jou in de buurt.

 

Hou er rekening mee dat er om een gesprek ter kennismaking wordt gevraagd. Dit om te onderzoeken of het klikt en of je kunt instromen in het proces waar de betreffende MaanCirkel zich op dat moment in bevindt.

 

Als het een besloten Cirkel betreft kun je vaak alleen aan het begin van het jaar instromen. Mail altijd even de Hoedster om naar de mogelijkheden te informeren.

1. Lijnden, Studio MoonSisters, 

Open Volle MaanCirkels, Ben jij nieuwsgierig naar wat een MaanCirkel precies inhoud en wil je een keer vrijblijvend deelnemen? Dat kan!

 

Dit is een unieke mogelijkheid om te ervaren wat een MaanCirkel is! Want meestal is een Maancirkel een besloten Cirkel van vrouwen die iedere maan bij elkaar komt. Tijdens deze bijeenkomsten maak je verbinding met de kracht van de natuur, met de energie van de maan. In deze MaanCirkels verbinden vrouwen zich met elkaar vanuit de creatiekracht van de baarmoeder en met een geopend hart, dan ontstaat er Sisterhood.

2.  Amsterdam

School voor Vrouwenkracht.

Door Monique van der Werff 

Donkere MaanCirkel Transformatiejaar 

Een reis diep naar binnen – in de energie van de Donkere Maan. Om licht te laten schijnen op donkere (onderbelichte) stukken in jezelf. 

Om verloren zielsdelen te herover en geboorte te geven aan een ruimer, vrijer, imperfecter, meer ontspannen zelf.

 

Maanmoeders: Volle MaanCirkel voor moeders. Maanmoeders is een avond rond de volle maan, voor body, mind en spirit: met maan- en selfcare rituelen, massage, beweging, meditatie en creativiteit. De maan kan als gids fungeren om beter af te stemmen op je intuïtie, de natuur, je eigen energie en die van anderen. 

3. Amsterdam, MOM * ME * SOUL

Momcirkel en Vrouwencirkel rondom Nieuwe en Volle maan. Stel je eens voor dat er een ruimte is waarin het even alleen nog maar om jou draait. Een plek waar je helemaal kunt zijn, niks hoeft of moet doen. Waar je alle rollen die je draagt even van je af mag schudden.

Waar je elkaar ontmoet op gevoelsniveau en in spirituele processen. Waar je ruimte voelt om je lichaam lief te hebben en om gedragen te worden door andere vrouwen. Jouw intuïtieve en spirituele kanten kunnen worden aangewakkerd en de verbinding met jezelf hersteld.


4. Haarlem, Take Care of Yourself: 

Nieuwe MaanCirkel: We verbinden ons met universele krachten, zoals die van de maan, moeder aarde, van het universum, windrichtingen, medicijn-vrouwen en meer. Elke maand zal er een thema zijn om persoonlijk en spiritueel te groeien. Ondersteund door trance reizen, visualisaties en meditaties onder begeleiding van professionele klankschalen en/of een sjamanendrum. Begeleid door mij als opgeleid maancirkelhoedster. We zullen intenties zetten voor de nieuwe maand. Denk hierbij aan: waar sta je in het leven, wat zijn je wensen, wat wil je bereiken en wat ga je doen om deze uit te laten komen.

Doel is om persoonlijk te groeien, te ervaren, los te laten en in verbinding te zijn met jezelf en de vrouwen in de maancirkel.

5. Myra Tierra, Haarlem: Volle MaanCirkel: "Iedere maand op vrijdag rond volle maan in een cirkel met vrouwen, zusters. Een cirkel waarin jij mag zijn wie je bent met alles wat je in je meedraagt. Waarin jij plaatsneemt in een vrouwelijk krachtveld. Een plek waar je (opnieuw) in contact kunt komen met jouw spiritualiteit en kracht.  

 

Ik werk met een gesloten maancirkel, 12 manen komen we op of rond volle maan samen om te zakken in onszelf, het vrouwelijk veld en om onszelf te leren kennen vanuit verbinding met de cirkel en sisterhood. Op dit moment zijn er nog een paar plekjes beschikbaar.  Naast een vrouwencirkel geef ik ook zangcirkels." 

6. Alkmaar, Volle MaanCirkel.


8. Assen, Drenthe, Beverwijk, Noord Holland & Capelle a/d IJssel, Rotterdam, Shanti Heling: Nieuwe MaanCirkel in Assen, Volle MaanCirkel in Capelle a/d IJssel: 

Voel jij het verlangen om je nog meer te verbinden met het ritme van de maan? Om je nog dieper te verbinden met jouw eigen authentieke vrouwenkracht en de verbinding aan te gaan met het sisterhood in een maancirkel?  Een moment voor jezelf, om bewust stil te staan en richting te geven aan jouw eigen leven. Leven met het natuurlijke ritme van de natuur, brengt ons terug naar onze vrouwelijke energie. 

9,10 & 11. MaanCirkels Zwolle:

MeidenCirkels en Jonge Vrouwen Cirkels gehoed door Phoebe, Nieuwe en Volle MaanCirkels gehoed door Marijn of Cynthia.

Ben jij een vrouw op zoek naar herkenning, zelfliefde, vrouwenkracht en zelfvertrouwen?

Lees dan meer over maancirkels en voel of je wilt aansluiten bij een van onze maancirkels in 2023.


12. De Bilt,  Nieuwe MaanCirkel, 

In ons drukke bestaan ben ik graag “the eye of the storm” voor jou, een plek om even te onthaasten, te voelen en tot jezelf te komen. Ik geef vrouwencirkels in de vorm van maancirkels, een besloten groep vrouwen die maandelijks bij elkaar komt. In de cirkel maken wij verbinding met de natuur en haar krachten. Met de energie van de maan en met het diepere zelf. Wij voeren rituelen uit en gaat de verbinding van het zusterschap aan. Wij delen, leren en helen met elkaar. De wijsheid komt uit de cirkel. In 2023 starten er weer nieuwe maancirkels. In de oneven weken op de vrijdagavond van 19.00u tot 22.00u. Op de even weken op de zondagmiddag van 15.00u tot 18.00u. 

13. Alphen a/d Rijn, Volle MaanCirkel & Open MaanCirkel: Heb jij ook zin om de ratrace naast je neer te leggen en wat meer ruimte te geven aan de natuurlijke cycli van het leven? Om één avond per maan samen te komen en te verbinden met de maan en elkaar? 

De maan brengt licht in de duisternis en samen maken we een reis die naar binnen leidt om het onbewuste naar het bewuste te brengen!

Creëer inzicht in wat er in het leven gebeurt en neem het heft meer in eigen hand. Samen ontdekken we de vrouwelijke spiritualiteit in de beslotenheid van een maancirkel! Kom thuis bij jezelf en elkaar! 

14. 's-Gravezande, Vrouwencirkel:

Een vrouwencirkel is een groep vrouwen die eens per maan(d) samen komen om te delen en te helen. Vrouwen die op zoek zijn naar zelfontplooiing en andere vrouwen zoeken om zich weer mee te verbinden. Die zich open willen stellen voor hun eigen kwetsbaarheid en die van de ander. Juist omdat ze ergens van binnen voelen dat in die kwetsbaarheid hun kracht als vrouw ligt en ze op zoek zijn naar meer eigenheid, rust, passie en verbinding. In de vrouwencirkel is er alle ruimte om even uit de drukte van alledag te stappen en terug te komen bij jou als vrouw-zijn. Om naar binnen te keren en op te laden. Om verdriet, onzekerheid en angst te delen, maar ook te voelen wat het is om je kracht te gaan staan. Hoe spannend dat ook is. 


15. Rotterdam-Zuid, Nieuwe MaanCirkel in ‘de Achtertuin’ bij Ulrike

In september start een Volle MaanCirkel, er is nog ruimte voor nieuwe MaanZusters.

 

Hallo mooie vrouw - welkom!

‘De Achtertuin’ (mijn kleine oase) mag uitgroeien tot een ontmoetingsplek vol beweging en creativiteit. Het is mijn intentie om een veilige ruimte te creëren

waarin vrouwen (meer) in contact kunnen komen met hun eigen vrouwelijke spiritualiteit en kracht. Een ruimte waar wij af kunnen stemmen op de wijsheid van onze lichamen, onze baarmoeders. Deze MaanCirkel is een ceremoniële bijeenkomst en krijgt vorm vanuit de veiligheid van een Heilige Ruimte. Door het ritme van de maan te volgen, groeien wij via ons spiritueel pad in bewustwording. 

16. ‘s-Gravendeel, Zuid Holland: Praktijk Florescere, MaanCirkel:

Nieuwe Cirkel start vanaf 15 sept t/m jan. Door de bijeenkomsten van een cirkel vrouwen af te stemmen op de maancyclus, worden we eraan herinnerd dat we daarmee verbonden zijn en dat bekrachtigt ons, als vrouw.  Je kunt tijdens de maancirkel werken met je eigen intentie qua groei of onderwerp in jouw leven. De vrouwen in de cirkel helpen je, spiegelen je, net als de kracht van de maancyclus. Iedere vrouw doorloopt haar eigen (groei)traject. We respecteren elkaar en elkaars keuzes plus we geven steun zonder oordeel. Een plaats om je te ontspannen en weer op te laden.

17. Arnhem, Praktijk Take Back Your Power: MaanCirkels & Jaarfeesten.

 

De cirkel is een plek, een moment voor jou. Hier kun je zijn wie je bent, mag je uitspreken wat je denkt en vindt, ook al past het niet in het perfecte plaatje.

Door te delen kun je helen. Helen wat er gebroken is in jezelf, jouw hogere zelf ontdekken en de oeroude vrouwenkracht weer terug vinden en weer eigen maken. Zo kun je je beste zelf worden. Want wat je heelt in jezelf, heel je ook in anderen en zo zal de collectieve wond ook steeds meer helen. Je werkt dus aan jezelf, maar maakt stiekem de wereld een beetje mooier.. 


18. Nijmegen, Hecuba Zielenwerk: In april starten er weer nieuwe MaanCirkels in Nijmegen. In een maancirkel komen we een jaar lang elke maan samen. Om te mogen zakken en te kunnen zijn. In de magie van ons vrouw-zijn en alle aspecten die dat belichaamt. Er zullen twee verschillende soorten cirkels beginnen: Donkere MaanCirkel. We maken kennis met het medicijnwiel en zullen door het jaar heen een reis maken langs de verschillende chakra’s. Volle MaanCirkel: In deze cirkel wordt er gewerkt met wat er zich die avond aandient.

19. Poppel, MaanCirkel, start in September, Naast mijn massages geef ik ook ceremoniële vrouwencirkels met nieuwe maan, om in de heilige ruimte je vrouwenkracht en spiritualiteit te verdiepen en te empoweren. Samen in verbinding met de wijsheid van ons lichaam afstemmen met nieuwe maan.

De VrouwenCirkel is een veilige ruimte waarin je dieper in contact kunt komen met je eigen vrouwelijke spiritualiteit en kracht. Wanneer vrouwen zich met elkaar verbinden vanuit de creatiekracht van hun baarmoeder en met een geopend hart ontstaat er Sisterhood. Het wordt een verbinding waarbij vrouwen elkaar steunen en bekrachtigen.  

20. Huizen, Panchavatti Healing Arts, MaanCirkel, "De Wilde Vrouw zegt:  Schijn helder, dans uitbundig, wees jezelf en laat het Universum besluiten wat er gaat gebeuren."  Vanaf sept 2023 gaat er een nieuwe MaanCirkel van start. Je bent van harte welkom! 


21. Berkenwoude, MaanCirkel, Kroonbalans Vrijdag 31 augustus met Supermaan start ik, Iris Kok, een vrouwencirkel. In eerste instantie is dit een open cirkel. Wil je ervaren hoe het voelt met vrouwen bij volle maan, de kracht van de natuur te voelen, de intense beleving van er mogen zijn zoals je werkelijk bent en de vrouwencirkel als ware verbinding te ervaren, dan ben je van harte welkom. Wil je meer info over een mooie avond op het prachtige platteland onder Rotterdam mail mij dan je telefoonnummer en ik bel je terug.

Hartegroet Iris

 

22. Rijswijk, Het Maan Atelier,  MaanCirkel/VrouwenCirkel, Verdieping en verbinding met je vrouwenziel.

Eén keer per maand, rond Nieuwe Maan, organiseer ik als Hoedster een MaanCirkel met een vaste groep. Een plek voor vrouwen om op te laden, bij jezelf te komen, in liefdevolle verbinding met vrouwen te zijn en beseffen dat we elkaar kunnen steunen en bekrachtigen. Het maandelijks samenkomen met een vaste groep vrouwen creëert verbinding en een veilige bedding waarin je helemaal jezelf kunt zijn en kunt delen vanuit openheid en vertrouwen.

Terugvinden van onze verbinding met sacraliteit door middel van rituelen en verhalen. Herontdekken van de ware betekenis van zusterschap en de werkelijke betekenis van ‘in je (vrouwen)kracht staan’.De Hoedster van de MaanCirkel is verantwoordelijk voor een integere afhandeling wanneer er geschillen ontstaan in haar MaanCirkel. MoonSisters is op geen enkele manier aansprakelijk te stellen voor wat zich afspeelt in de MaanCirkels van de Hoedsters die onderdeel zijn van de community van MoonSisters. 


NatuurReligie
Wanneer vrouwen in afstemming met de Maan in een Cirkel gaan zitten, beoefenen zij een natuurreligie. Een MaanCirkel wordt geopend met een ritueel openingsgebed, waarbij natuurkrachten zoals de Windrichtingen, Vader Kosmos en Moeder Aarde worden aangeroepen. Het zijn rituele bijeenkomsten waarbij de vrouwelijke spiritualiteit wordt belichaamd en geëerd.
 
Levensbeschouwing: 

De MaanCirkels zijn gericht op het opnieuw ontdekken en in eigendom nemen van de vrouwelijke spiritualiteit en kracht. Door als vrouw in jouw vrouwenkracht te gaan staan nodig je ook de mannelijke kracht uit om in balans te komen. Zo kan het Heilig Huwelijk tussen de mannelijke en vrouwelijke energie worden hersteld. Op zowel micro, macro als meta-niveau. Er komt dan een andere balans van krachten. Waarbij de twee krachtvelden van het matriarchaat en het patriarchaat hun krachten kunnen bundelen en samenwerken vanuit die nieuwe balans.