MaanCirkels in Nederland 2022

 Hier vind je alle MaanCirkels die zijn gestart door vrouwen die de HoedsterTraining  hebben gevolgd. 

Er wordt gewerkt vanuit de veilige bedding van een Heilige Ruimte en het collectieve veld van VrouwenKracht. Meer info over deze werkwijze vind je hier.

 

Kijk op de kaart of er bij jou in de buurt een MaanCirkel is. De nummers op de kaart corresponderen met de nummers op de lijst hieronder. Hier vind je over iedere MaanCirkel informatie en het mailadres of website van de Hoedster.

 

Voel je vrij om de Hoedster te mailen als je geïnteresseerd bent in deelname aan een MaanCirkel bij jou in de buurt.

 

Hou er rekening mee dat er om een gesprek ter kennismaking wordt gevraagd. Dit om te onderzoeken of het klikt en of je kunt instromen in het proces waar de betreffende MaanCirkel zich op dat moment in bevindt.

 

Als het een besloten Cirkel betreft kun je vaak alleen aan het begin van het jaar instromen. Mail altijd even de Hoedster om naar de mogelijkheden te informeren.

1. Lijnden, Studio MoonSisters: 

Open MaanCirkels, Ben jij nieuwsgierig naar wat een MaanCirkel precies inhoud en wil je een keer vrijblijvend deelnemen? Dat kan!

 

Dit is een unieke mogelijkheid om te ervaren wat een MaanCirkel is! Want meestal is een Maancirkel een besloten Cirkel van vrouwen die iedere maan bij elkaar komt. Tijdens deze bijeenkomsten maak je verbinding met de kracht van de natuur, met de energie van de maan. In deze MaanCirkels verbinden vrouwen zich met elkaar vanuit de creatiekracht van de baarmoeder en met een geopend hart, dan ontstaat er Sisterhood.

2.  Haarlem, Praktijk Eja: MaanMoeders: Nieuwe MaanCirkel voor ondernemende moeders, Volle MaanCirkel voor moeders. Maanmoeders is een avond rond de volle maan, voor body, mind en spirit: met maan- en selfcare rituelen, massage, beweging, meditatie en creativiteit. De maan kan als gids fungeren om beter af te stemmen op je intuïtie, de natuur, je eigen energie en die van anderen. 

3. Haarlem, Take Care of Yourself: Jaartraining MaanCirkel,  met maximaal 13 vrouwen (maanzusters) (voor elke maand 1) 1x per maand, bij nieuwe maan, komen we bij elkaar. Nieuwe maan staat voor nieuwe energie. In een veilige bedding, om samen met elkaar, de maanzusters, te delen, zonder oordelen, er te mogen zijn, gehoord te worden, te groeien, te dragen. De vrouwelijk energie te laten stromen. 


4. Amsterdam, Prakrijk Rust & Ruimte: 

Nieuwe MaanCirkels, Een moment van Rust en Ruimte waarop je helemaal jezelf kan en mag zijn! We gaan elke Maan(d) samen op reis en stemmen af op de energie van de maan en die van onszelf, je stemt je af én verbindt je je met jouw eigen VrouwenKracht en bundelt deze met andere vrouwen, je maanzusters. Als wij helen, resoneert onze omgeving mee en inspireert jouw vonk van licht, ook anderen om vanuit liefde te leven. 

 

5. Broek op Langendijk, WisdomTeachings: 

Vrouwen MaanCirkel, Finding Power, Spirit & Joy in the Female Circle

Een vrouwen- of maancirkel is een cirkel van vrouwen die iedere maand bij elkaar komen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er binnen een magisch energieveld gewerkt aan spirituele verdieping, persoonlijke thema’s EN wordt er een Sisterhood gevormd.

6. De Bilt,  Nieuwe MaanCirkel,  start in September,  aanmelden kan via:


7. Rotterdam, MaanCirkel start in September, aanmelden kan via:


8. Nijmegen, Hecuba Zielenwerk: In januari starten er weer nieuwe MaanCierkels in Nijmegen. In een maancirkel komen we een jaar lang elke maan samen. Om te mogen zakken en te kunnen zijn. In de magie van ons vrouw-zijn en alle aspecten die dat belichaamt. Er zullen twee verschillende soorten cirkels beginnen: Donkere MaanCirkel. We maken kennis met het medicijnwiel en zullen door het jaar heen een reis maken langs de verschillende chakra’s. Volle MaanCirkel: In deze cirkel wordt er gewerkt met wat er zich die avond aandient.

9. Arnhem, Praktijk Take Back Your Power: MaanCirkels & Jaarfeesten.

 

De cirkel is een plek, een moment voor jou. Hier kun je zijn wie je bent, mag je uitspreken wat je denkt en vindt, ook al past het niet in het perfecte plaatje.

Door te delen kun je helen. Helen wat er gebroken is in jezelf, jouw hogere zelf ontdekken en de oeroude vrouwenkracht weer terug vinden en weer eigen maken. Zo kun je je beste zelf worden. Want wat je heelt in jezelf, heel je ook in anderen en zo zal de collectieve wond ook steeds meer helen. Je werkt dus aan jezelf, maar maakt stiekem de wereld een beetje mooier.. 

10. Rijswijk, MaanCirkel: Start in September. We gaan aan de slag met diverse materialen en schildertechnieken. De maan, de astrologie en oude wijsheden van natuurvolkeren zijn hierin onze leidraad. Verf, krijtjes, papier onze tools om uitdrukking te geven aan onze intenties en belevingen en onderzoek op dit gebied. Aanmelden kan via:


11. Poppel, MaanCirkel, start in September, aanmelden via:13. Enkhuizen, Truly You, Lief mooi mens,

 Hoe zou het zijn een plek te weten waar je mag en kan rusten? Samen Zijn met gelijkgestemden. Welkom zoals je bent, met alles. Een plek waar je even stilstaat bij: Hoe gaat het nu werkelijk met me? Is er iets wat ik nodig heb? Iets wat ik te doen heb of juist te laten? Wat leeft er in mij? Heb je behoefte aan bijkomen, opladen, je gedragen, gekoesterd, gevierd en welkom weten? Neem je plek in! Knus, warm en liefdevol, met en voor jezelf en elkaar. De cirkel vindt plaats op verschillende locaties in en rond Enkhuizen, afhankelijk van de groepsgrootte.

Zweden, De Aardse Vrouw: MaanCirkels bestaan al sinds mensenheugenis. In deze MaanCirkels sluiten we ons aan bij een eeuwenoude traditie van vrouwen om samen te komen in een Cirkel en binnen het veld van onze gezamenlijke energie uiting te geven aan onze liefde en respect voor de natuur en haar cycli, die alles draaiende houden. Tijdens deze MaanCirkels verbinden we ons met deze cycli, zoals het ritme van de seizoenen en het ritme van de maan, om zo met meer intentie in het leven te staan en in de magische stroom van het leven te stappen.. 

14. Alkmaar, Volle MaanCirkel.


15. ‘s-Gravendeel, Zuid Holland: Praktijk Florescere, MaanCirkel:

Door de bijeenkomsten van een cirkel vrouwen af te stemmen op de maancyclus, worden we eraan herinnerd dat we daarmee verbonden zijn en dat bekrachtigt ons, als vrouw.  Je kunt tijdens de maancirkel werken met je eigen intentie qua groei of onderwerp in jouw leven. De vrouwen in de cirkel helpen je, spiegelen je, net als de kracht van de maancyclus. Iedere vrouw doorloopt haar eigen (groei)traject. We respecteren elkaar en elkaars keuzes plus we geven steun zonder oordeel. Een plaats om je te ontspannen en weer op te laden.

16. Oosterhout Noord Brabant, José:  MaanCirkel: 

Elke maand een moment voor jezelf, afgestemd op de Maanenergie waarin je leert, ontdekt, herinnert, loslaat, belichaamt, creeërt en manifesteert. Samen met je sisters die jou liefdevol en krachtig spiegelen en ondersteunen in je ontwakings-proces. Heb jij het verlangen om al die lagen af te pellen die je niet bent, individuele en collectieve vrouwenwonden te helen, behoefte aan diepgang, zelfontwikkeling, sisterhood en steun? De moed om met 12 andere vrouwen je licht volledig toe te laten en te gaan schijnen in de wereld? Dan nodig ik je van harte uit voor een Maan Jaarcirkel.

17. Wijchen, Gelderland, Praktijk BijMooon

Lieve jij,

Wil jij je licht laten stralen in onze wereld? De maan symboliseert het cyclische van de natuur, het altijd veranderende,dat steeds weer terugkeert naar het begin. De MaanCirkels zijn er voor jou,lieve vrouw. Wil jij met de kracht van de maan je eigen pad volgen en de diepe verbinding met jezelf aangaan?

Samenkomen in zachtheid en puurheid met andere vrouwen en verbinden met elkaar in liefde en kracht, dan ontstaat MaanMagie.

Waardoor jij je eigen leven en het leven van de mensen om je heen meer licht, liefde en betekenis zal geven.

Wees welkom in het MaanLicht


18. Leeuwarden, Friesland, 

Nieuwe MaanCirkel

20. Weerdinge, Drenthe, Maancirkel start in juni 2022.

19. Assen, Drenthe, Shanti Heling: Nieuwe MaanCirkel: Een moment voor jezelf, om bewust stil te staan en

richting te geven aan jouw eigen leven. Leven met het natuurlijke ritme van de natuur, brengt ons terug naar onze

vrouwelijke energie. Nieuwe maan is een heel geschikt moment om nieuwe intenties te zetten voor de komende periode en al het oude, wat ons niet meer dient los te laten.

21. Westerlee, Groningen, Praktijk Touch for Growth: Wijze Vrouwen MaanCirkel In de Volle- en Nieuwe Maancirkels maak ik gebruik van sjamanistische rituelen en laten we ons ondersteunen door de Krachten en Spirit helpers van Moeder Aarde, Vader Kosmos, de vier windrichtingen en van de OerMaancirkel. Er is een vaste structuur, maar geen vast programma. We werken met wat zich op dat moment aandient.De Hoedster van de MaanCirkel is verantwoordelijk voor een integere afhandeling wanneer er geschillen ontstaan in haar MaanCirkel. MoonSisters is op geen enkele manier aansprakelijk te stellen voor wat zich afspeelt in de MaanCirkels van de Hoedsters die onderdeel zijn van de community van MoonSisters. 


NatuurReligie
Wanneer vrouwen in afstemming met de Maan in een Cirkel gaan zitten, beoefenen zij een natuurreligie. Een MaanCirkel wordt geopend met een ritueel openingsgebed, waarbij natuurkrachten zoals de Windrichtingen, Vader Kosmos en Moeder Aarde worden aangeroepen. Het zijn rituele bijeenkomsten waarbij de vrouwelijke spiritualiteit wordt belichaamd en geëerd.
 
Levensbeschouwing: 

De MaanCirkels zijn gericht op het opnieuw ontdekken en in eigendom nemen van de vrouwelijke spiritualiteit en kracht. Door als vrouw in jouw vrouwenkracht te gaan staan nodig je ook de mannelijke kracht uit om in balans te komen. Zo kan het Heilig Huwelijk tussen de mannelijke en vrouwelijke energie worden hersteld. Op zowel micro, macro als meta-niveau. Er komt dan een andere balans van krachten. Waarbij de twee krachtvelden van het matriarchaat en het patriarchaat hun krachten kunnen bundelen en samenwerken vanuit die nieuwe balans.