MaanCirkels in Nederland 2022

 

Hier vind je alle MaanCirkels die zijn gestart door vrouwen die de HoedsterTraining  hebben gevolgd. 

Er wordt gewerkt vanuit de veilige bedding van een Heilige Ruimte en het collectieve veld van VrouwenKracht. Meer info over deze werkwijze vind je hier.

 

Kijk op de kaart of er bij jou in de buurt een MaanCirkel is. De nummers op de kaart corresponderen met de nummers op de lijst hieronder. Hier vind je over iedere MaanCirkel informatie en het mailadres of website van de Hoedster.

 

Voel je vrij om de Hoedster te mailen als je geïnteresseerd bent in deelname aan een MaanCirkel bij jou in de buurt.

 

Hou er rekening mee dat er om een gesprek ter kennismaking wordt gevraagd. Dit om te onderzoeken of het klikt en of je kunt instromen in het proces waar de betreffende MaanCirkel zich op dat moment in bevindt.

 

Als het een besloten Cirkel betreft kun je vaak alleen aan het begin van het jaar instromen.

1. Lijnden, Studio MoonSisters: 

Nieuwe Maancirkel, Volle MaanCirkel. Zoals de maan het licht van de zon reflecteert, spiegelt iedere vrouw in de MaanCirkel een aspect van jou. Een MaanCirkel nodigt uit tot het aangaan van transformatieve processen. Heb jij behoefte aan spirituele reis met diepgang, zelfontwikkeling en groei?  Wil jij deelnemen aan de Magie van het Proces van een MaanCirkel?  

2.  Haarlem, Praktijk Eja: MaanMoeders: Nieuwe MaanCirkel voor ondernemende moeders, Volle MaanCirkel voor moeders. Maanmoeders is een avond rond de volle maan, voor body, mind en spirit: met maan- en selfcare rituelen, massage, beweging, meditatie en creativiteit. De maan kan als gids fungeren om beter af te stemmen op je intuïtie, de natuur, je eigen energie en die van anderen. 

3. Haarlem, Take Care of Yourself: Jaartraining MaanCirkel,  met maximaal 13 vrouwen (maanzusters) (voor elke maand 1) 1x per maand, bij nieuwe maan, komen we bij elkaar. Nieuwe maan staat voor nieuwe energie. In een veilige bedding, om samen met elkaar, de maanzusters, te delen, zonder oordelen, er te mogen zijn, gehoord te worden, te groeien, te dragen. De vrouwelijk energie te laten stromen. 


4. Amsterdam, Zensaties: Vanuit verbinding staan we steviger op onze eigen benen, leven we meer bezield, en zijn we dichter bij onze eigen flow. “Van stressed naar blessed”. Iedere maan komen we samen. In een MaanCirkel gaan we een “zusterschap” met elkaar aan. De ruimte van Zensaties is ingewijd als baarmoeder. Een warme veilige plek waar je gedragen wordt door de energie en je helemaal jezelf kan zijn. Het kleinste meest kwetsbare celletje in jou krijgt alle ruimte om haar verhaal te delen en zich op te laden.

5. Amsterdam, Prakrijk Rust & Ruimte: 

Nieuwe MaanCirkels, Een moment van Rust en Ruimte waarop je helemaal jezelf kan en mag zijn! We gaan elke Maan(d) samen op reis en stemmen af op de energie van de maan en die van onszelf, je stemt je af én verbindt je je met jouw eigen VrouwenKracht en bundelt deze met andere vrouwen, je maanzusters. Als wij helen, resoneert onze omgeving mee en inspireert jouw vonk van licht, ook anderen om vanuit liefde te leven. 

 

6. Nieuw-Vennep, Studio Tiaka: Welkom in de sacred space die we samen creëren in een maancirkel. Want samenkomen om uit te rusten, je te verbinden met je vrouwelijke kracht en wijsheid te delen met je ‘zusters’ is iets waar we bijna allemaal behoefte aan hebben.

Voel je gedragen door het eeuwenoude krachtveld van sisters. Tijdens deze nieuwe maancirkel verbinden we ons met ons hart en baarmoeder, mediteren en delen wat in ons leeft zonder oordeel en in alle veiligheid.

Mijn sjamanendrum zal ons begeleiden. 


7. Hoofddorp, Volle MaanCirkel & Paarse MaanCirkel voor vrouwen in de overgang.

8. Nijmegen, Hecuba Zielenwerk: In januari starten er weer nieuwe maancirkels in Nijmegen. In een maancirkel komen we een jaar lang elke maan samen. Om te mogen zakken en te kunnen zijn. In de magie van ons vrouw-zijn en alle aspecten die dat belichaamt. Er zullen twee verschillende soorten cirkels beginnen: Donkere MaanCirkel. We maken kennis met het medicijnwiel en zullen door het jaar heen een reis maken langs de verschillende chakra’s. Volle MaanCirkel: In deze cirkel wordt er gewerkt met wat er zich die avond aandient.

9. Arnhem, Praktijk Take Back Your Power: De cirkel is een plek, een moment voor jou. Hier kun je zijn wie je bent, mag je uitspreken wat je denkt en vindt, ook al past het niet in het perfecte plaatje.

Door te delen kun je helen. Helen wat er gebroken is in jezelf, jouw hogere zelf ontdekken en de oeroude vrouwenkracht weer terug vinden en weer eigen maken. Zo kun je je beste zelf worden.

Want wat je heelt in jezelf, heel je ook in anderen en zo zal de collectieve wond ook steeds meer helen.

Je werkt dus aan jezelf, maar maakt stiekem de wereld een beetje mooier.. 


10. Wehl, Volle MaanCirkel 

11.  Eindhoven, Nieuwe MaanCirkel, Donkere MaanCirkel, Volle MaanCirkel,

12. Schin op Geul, MaanCirkel


13. Enkhuizen, Onder-Weg-Wijzer: Sharing-Mooncircle open (op of rond) nieuwe maan cirkel, Diep verbindend. Oordeelloos ont-moeten. Welkom vrouw, welkom wat er in je leeft. Dankbaar!  n de Cirkel en creëren we een veilige bedding met elkaar, waarbinnen je welkom bent met alles wat er in je leeft.

Het is zo helend ongestoord uit te kunnen spreken wat er in je leeft. Diep voelen. Woorden geven aan dat wat er in je omgaat. Blijdschap, angst, verdriet, woede. Het is er, heet het welkom binnen een veilige, liefdevolle setting. Gezien en gehoord worden.

Wijdenes,  De Aardse Vrouw: MaanCirkels bestaan al sinds mensenheugenis. In deze MaanCirkels sluiten we ons aan bij een eeuwenoude traditie van vrouwen om samen te komen in een Cirkel en binnen het veld van onze gezamenlijke energie uiting te geven aan onze liefde en respect voor de natuur en haar cycli, die alles draaiende houden. Tijdens deze MaanCirkels verbinden we ons met deze cycli, zoals het ritme van de seizoenen en het ritme van de maan, om zo met meer intentie in het leven te staan en in de magische stroom van het leven te stappen.. 

14. Alkmaar, Volle MaanCirkel.


15. ‘s-Gravendeel, Zuid Holland: Praktijk Florescere, MaanCirkel:

Door de bijeenkomsten van een cirkel vrouwen af te stemmen op de maancyclus, worden we eraan herinnerd dat we daarmee verbonden zijn en dat bekrachtigt ons, als vrouw.  Je kunt tijdens de maancirkel werken met je eigen intentie qua groei of onderwerp in jouw leven. De vrouwen in de cirkel helpen je, spiegelen je, net als de kracht van de maancyclus. Iedere vrouw doorloopt haar eigen (groei)traject. We respecteren elkaar en elkaars keuzes plus we geven steun zonder oordeel. Een plaats om je te ontspannen en weer op te laden.

16. Oosterhout Noord Brabant, José:  MaanCirkel: 

Elke maand een moment voor jezelf, afgestemd op de Maanenergie waarin je leert, ontdekt, herinnert, loslaat, belichaamt, creeërt en manifesteert. Samen met je sisters die jou liefdevol en krachtig spiegelen en ondersteunen in je ontwakings-proces. Heb jij het verlangen om al die lagen af te pellen die je niet bent, individuele en collectieve vrouwenwonden te helen, behoefte aan diepgang, zelfontwikkeling, sisterhood en steun? De moed om met 12 andere vrouwen je licht volledig toe te laten en te gaan schijnen in de wereld? Dan nodig ik je van harte uit voor een Maan Jaarcirkel.

17. Wijchen, Gelderland, Praktijk BijMooon

Lieve jij,

Wil jij je licht laten stralen in onze wereld? De maan symboliseert het cyclische van de natuur, het altijd veranderende,dat steeds weer terugkeert naar het begin. De MaanCirkels zijn er voor jou,lieve vrouw. Wil jij met de kracht van de maan je eigen pad volgen en de diepe verbinding met jezelf aangaan?

Samenkomen in zachtheid en puurheid met andere vrouwen en verbinden met elkaar in liefde en kracht, dan ontstaat MaanMagie.

Waardoor jij je eigen leven en het leven van de mensen om je heen meer licht, liefde en betekenis zal geven.

Wees welkom in het MaanLicht


18. Leeuwarden, Friesland, 

Nieuwe MaanCirkel

20. Weerdinge, Drenthe, Maancirkel start in juni 2022.

19. Drenthe, Shanti Heling: Nieuwe MaanCirkel: Een moment voor jezelf, om bewust stil te staan en

richting te geven aan jouw eigen leven. Leven met het natuurlijke ritme van de natuur, brengt ons terug naar onze

vrouwelijke energie. Nieuwe maan is een heel geschikt moment om nieuwe intenties te zetten voor de komende periode en al het oude, wat ons niet meer dient los te laten.

21. Westerlee, Groningen, Praktijk Touch for Growth: Wijze Vrouwen MaanCirkel In de Volle- en Nieuwe Maancirkels maak ik gebruik van sjamanistische rituelen en laten we ons ondersteunen door de Krachten en Spirit helpers van Moeder Aarde, Vader Kosmos, de vier windrichtingen en van de OerMaancirkel. Er is een vaste structuur, maar geen vast programma. We werken met wat zich op dat moment aandient.MoonSisters ten tijden van Corona
Juist in deze tijd is de verbinding en het Sisterhood van de MaanCirkels belangrijk. In welke vorm dat plaatsvind verschilt per hoedster. Iedere hoedster neemt deze beslissing vanuit haar eigen wijsheid en draagt hier zelf verantwoordelijkheid over. Informeer daarom voor deelname hoe de hoedster dit in haar MaanCirkel vormgeeft. 

NatuurReligie
Wanneer vrouwen in afstemming met de Maan in een Cirkel gaan zitten, beoefenen zij een natuurreligie. Een MaanCirkel wordt geopend met een ritueel openingsgebed, waarbij natuurkrachten zoals de Windrichtingen, Vader Kosmos en Moeder Aarde worden aangeroepen. Het zijn rituele bijeenkomsten waarbij de vrouwelijke spiritualiteit wordt belichaamd en geëerd.
 
Levensbeschouwing: 

De MaanCirkels zijn gericht op het opnieuw ontdekken en in eigendom nemen van de vrouwelijke spiritualiteit en kracht. Door als vrouw in jouw vrouwenkracht te gaan staan nodig je ook de mannelijke kracht uit om in balans te komen. Zo kan het Heilig Huwelijk tussen de mannelijke en vrouwelijke energie worden hersteld. Op zowel micro, macro als meta-niveau. Er komt dan een andere balans van krachten. Waarbij de twee krachtvelden van het matriarchaat en het patriarchaat hun krachten kunnen bundelen en samenwerken vanuit die nieuwe balans.