MaanCirkels in Nederland 2021

 

Hier vind je alle MaanCirkels die zijn gestart door vrouwen die de HoedsterTraining  hebben gevolgd. 

 

Er wordt gewerkt vanuit de bedding van het collectieve veld van VrouwenKracht. Meer info over deze werkwijze vind je hier.

 

Kijk op de kaart of er bij jou in de buurt een MaanCirkel is. De nummers op de kaart corresponderen met de nummers op de lijst hieronder. Hier vind je over iedere MaanCirkel informatie en het mailadres en website van de Hoedster.

 

Voel je vrij om de Hoedster te mailen als je geïnteresseerd bent in deelname aan een MaanCirkel bij jou in de buurt.

 

Hou er rekening mee dat er om een gesprek ter kennismaking wordt gevraagd. Dit om te onderzoeken of het klikt en of je kunt instromen in het proces waar de betreffende MaanCirkel zich op dat moment in bevindt.

 

Als het een besloten Cirkel betreft kun je vaak alleen aan het begin van het jaar instromen.


1. Lijnden, Studio MoonSisters: Donkere MaanCirkel, Nieuwe Maancirkel, Volle MaanCirkel mail de hoedster of bekijk de website.


2.  Haarlem, MaanMoeders: Nieuw MaanCirkel voor ondernemende moeders, Volle MaanCirkel voor moeders, mail de hoedster of bekijk de website.

In januari 2021 start er een Nieuwe Maancirkel voor Ondernemende Moeders!

Ben je moeder en heb je een eigen bedrijf, winkel of praktijk? Of ben je serieus van plan om er één te starten? Naast ruimte om te delen en herkenning te vinden, vind je in deze cirkel inspiratie en vaardigheden om jezelf en je bedrijf te laten groeien en bloeien.

Hierbij put ik naast mijn ruim 15 jaar ervaring met spiritueel werk ook uit mijn 8 jaar ervaring als coach in het bedrijfsleven en het (mede)opstarten van 3 succesvolle ondernemingen.

De Nieuwe Maan nodigt je uit om krachtige intenties te zetten en de moed en vastberadenheid te vinden om jouw dromen waar te maken!

Word 2021 voor jou het jaar waarin je geboorte geeft aan de missie die je hebt met jouw bedrijf? Wil jij hierin vooral graag leren van de wijsheid die al in je zit en van andere ondernemende moeders?

Wees welkom in de Nieuwe Maancirkel voor ondernemende moeders!

 -------------------------------------------

Maanmoeders Volle MaanCirkel: iedere maand een moment voor jezelf. Om samen met gelijkgestemde moeders de mooie en moeilijke momenten te delen. Waar we elkaars keuzes respecteren en steun geven zonder oordeel. Om herkenning en inspiratie te vinden, om je te ontspannen en weer op te laden.

 

Maanmoeders is een avond rond de volle maan, voor body, mind en spirit: met maan- en selfcare rituelen, massage, beweging, meditatie en creativiteit. De Volle Maan nodigt in ‘t bijzonder uit tot dankbaarheid, vergeving en overgave. De maan kan als gids fungeren om beter af te stemmen op je intuïtie, de natuur, je eigen energie en die van anderen. Maanrituelen en -meditaties helpen je om contact te maken met je innerlijke, vrouwelijk wijsheid en kracht.

 

Er is ruimte om te lachen, dansen, huilen, helen, of wat er op dat moment maar nodig is. Zodat je weer dieper door kunt ademen, tot rust kunt komen in het besef wat jou jou maakt. Om te eren wat jij nodig hebt: in je moederschap, je werk, je passies, je relaties. Wetende dat er vrouwen om jou heen staan, die het jou gunnen en je aanmoedigen.

 

 

 Geef je op door een mailtje te sturen naar info@praktijkeja.nl

Kijk voor meer info op www.praktijkeja.nl/maanmoeders   


3. Haarlem, Jaartraining MaanCirkel, info en aanmelden voor het MaanJaar 2021: website

Een jaartraining Maancirkel houdt in dat we met maximaal 13 vrouwen (maanzusters) (voor elke maand 1) 1x per maand, bij nieuwe maan, bij elkaar komen. Nieuwe maan staat voor nieuwe energie. In een veilige bedding, om samen met elkaar, de maanzusters, te delen, zonder oordelen, er te mogen zijn, gehoord te worden, te groeien, te dragen. De vrouwelijk energie te laten stromen. 

 

Ben jij een vrouw die bewust in het leven staat? Die wil groeien in haar vrouwzijn. Die haar vrouwelijke energie wil laten groeien en stromen. Die zich wil verbinden met vrouwen om zo ook de wond op het zusterschap te helen? Die zich energetisch en spiritueel wil ontwikkelen? Die tijd voor haar zelf wil vrij maken? Die wil werken met de energie van de maan? Die verlangt naar zusterschap?

 

Voel je op meerdere vragen een ja? 

Kijk hier voor meer informatie www.takecareofyourself.nl

of mail voor een intakegesprek: info@takecareofyourself.nl


4. Amsterdam, open Nieuwe MaanCirkel, mail de hoedster of bekijk de website

 

VROUWENCIRKEL ROND NIEUWE MAAN

OPEN VOOR ALLE VROUWEN DIE ERBIJ WILLEN ZIJN

 

Weet jij wat je nodig hebt om jouw vrouwelijke energie en kracht te voeden? Tijdens of rond de nieuwe maan organiseer ik een vrouwenbijeenkomst ‘ritueel nieuwe maan’. De nieuwe maan is de ideale tijd om naar binnen te keren en je op te laden, nieuwe inzichten te krijgen en zaadjes te planten voor de komende periode. Verschillende elementen worden gecombineerd om de heling te bevorderen. We maken een vrouwencirkel en openen de avond met een sjamanistisch ritueel. Er wordt vooral ook stil gestaan bij jouw wensen, wat jij nodig hebt om jouw vrouwelijke energie en zaadjes van licht te laten bloeien.

 

Moonsisters – “You’ve got this babe”

Ik weet nog het moment dat ik moeite had om door te zetten met positiviteit en dat een “sister” zei: “you’ve got this babe”. Ik voelde me zo gesteund! Je bent niet alleen, en we zijn er voor elkaar. Juist de verbinding met een “vreemde” vrouw vanuit pure compassie is zo helend en steunend. De verbinding vergroot mijn liefdevolle draagvlak en dat deel ik en geef ik graag door aan andere vrouwen. Gabriella schreef een blog over haar ervaring van een avond: https://holistik.nl/vrouwencirkel-ritueel-ceremonie/

 

Ik geloof dat we vanuit die verbinding steviger op onze eigen benen kunnen staan en meer bezield kunnen leven en dichter bij onze eigen flow. “Van stressed naar blessed”.

Iedere maan(d) komen we samen. In een MaanCirkel gaan we een “zusterschap” met elkaar aan. De ruimte van Zensaties is ingewijd als baarmoeder. Een warme veilige plek waar je gedragen wordt door de energie en je helemaal jezelf kan zijn. Het kleinste meest kwetsbare celletje in jou krijgt alle ruimte om haar verhaal te delen en zich op te laden.

 

Wil jij het (maan-)zusterschap met mij vieren in deze cirkel?

Opgeven kan via info@zensaties.nl

Kijk voor meer info op www.zensaties.nl


5. Amsterdam, Nieuwe MaanCirkels, info en aanmelden voor het MaanJaar 2021: website

Het ritme van de maan is indrukwekkend, magisch en voorspelbaar en dat maakt de maan zo onweerstaanbaar. De aantrekkingskracht van de maan is voor iedere vrouw anders. Voor jou is het misschien de schoonheid van de maan op een heldere avond of een fysieke ervaring doordat je anders in je vel zit met volle maan. Onze menstruatie cyclus is verbonden met de stadia van de maan, het begin; de nieuwe maan, het groeien naar volheid; volle maan en het daarna weer afnemen tot het nieuwe begin. De natuur voelt die kracht|ritme van de maan, ze trekt het water naar zich toe;  eb en vloed, maar ook wij, ons lichaam bestaan voor ongeveer 70 procent uit water, dus we deinen mee met het ritme van de maan of we er ons bewust van zijn of niet!

De MaanCirkel: Een moment van Rust en Ruimte waarop je helemaal jezelf kan en mag zijn! We gaan elke Maan(d) samen op reis en stemmen af op de energie van de maan en die van onszelf, je stemt je af én verbindt je je met jouw eigen VrouwenKracht en bundelt deze met andere vrouwen, je maanzusters. Hierdoor kunnen we de kracht|energie inzetten voor je eigen groei, heling, inzichten, manifesteren en transformatie maar ook waar we gezamenlijk onze aandacht op richten!

De oeroude traditie om met zusters samen te komen is de afgelopen eeuwen in de vergetelheid geraakt en nu is het weer de tijd om die weer in ere te herstellen. Wij hebben onze eigen wijsheid meegekregen via onze moeder en grootmoeders; onze vrouwenlijn en die wijsheid kunnen we samen laten ontwaken. Want als wij helen, resoneert onze omgeving mee en inspireert jouw vonk van licht, ook anderen om vanuit liefde te leven.
Voor meer info kijk op: www.mirjamlie.nl voor aanmelding mail naar: info@mirjamlie.nl


6. Hoofddorp, Nieuwe MaanCirkel, mail de hoedster.

Maancirkel / vrouwentempel

Welkom mooie vrouw.

Welkom in de sacred space die we samen creëren in een maancirkel. Want samenkomen om uit te rusten, je te verbinden met je vrouwelijke kracht en wijsheid te delen met je ‘zusters’ is iets waar we bijna allemaal behoefte aan hebben.
Voel je gedragen door het eeuwenoude krachtveld van sisters. Tijdens deze nieuwe maan cirkel verbinden we ons met ons hart en baarmoeder. Mediteren en delen wat in ons leeft zonder oordeel en in alle veiligheid.
Mijn sjamanendrum zal ons begeleiden.

Door af te stemmen op de kracht van de Maan en mee te bewegen met de cyclus van de maan, werkt deze kracht ook met jou mee. Hierdoor ontstaat een flow; waarin je in afstemming bent met de natuur en haar krachten.  Je gaat dan manifesteren met de Magie van de Maan. Je komt meer in jouw unieke kracht te staan. Vrouwen in hun kracht, zijn in verbinding met hun instinctieve natuur en luisteren naar hun Hart en de Stem van de Ziel. 

Wanneer vrouwen in afstemming met de Maan in een Cirkel gaan zitten, sluiten wij aan op een oeroude traditie van vrouwen. We maken (opnieuw) contact met een collectief Veld van VrouwenKracht. In dat veld zit veel mystieke wijsheid en kracht. Maar ook het trauma van de Heksenjacht en de Zusterwond. Hierom open je een MaanCirkel altijd met een ritueel openings gebed. Zo eer en respecteer je de natuurkrachten die hieraan verbonden zijn. Wordt de MaanCirkel beschermd. En ontstaat er een veilige bedding voor het Proces van een MaanCirkel.

Dit zijn processen van verbinding met jezelf en met jouw vrouwelijke kracht. Van het verbinden van je hart met je baarmoeder. Processen van heling, transformatie en groei. Delen wat er in je leeft, thuiskomen in jezelf, dieper zakken in jouw innerlijke wijsheid. Weer helemaal in contact komen met vrouwelijke sensualiteit en zachtheid. 

www.studiotiaka.nl/vrouwentempel/


7. Deventer, Wijze Vrouwen MaanCirkel, info en aanmelden voor het MaanJaar 2021: website

Als vrouw leg je in je leven een pad af van Maiden naar Woman naar Crone. In de overgang van Woman naar Crone ga je het verlangen voelen om je wijsheid te delen met anderen. Je krijgt het gevoel dat je iets te brengen hebt, maar weet nog niet altijd hoe en wat precies. Door je te verbinden met andere vrouwen kom je erachter wat precies jouw unieke wijsheid is en wat jij kan leren van anderen. En dat je niet alleen bent en het niet alleen hoeft te doen.

 

In de Volle Maancirkel is het precies DAT wat we gaan doen. We gaan vanaf januari 2021 een jaar lang met twaalf vrouwen ons verbinden met onszelf en elkaar. We gaan onze wijsheid delen, zodat we kunnen leren van elkaar en elkaar kunnen ondersteunen op weg naar de volgende fase in ons leven, die van de Crone. Daarbij maak we gebruik van sjamanistische rituelen en laten we ons ondersteunen door de Krachten en Spirit helpers van de Maancirkel.

 

Ben je nog steeds aan het lezen en lijkt je het fijn om deel uit te maken van deze Maancirkel?

Neem dan contact op: xandra@touchforgrowth.nl 

Kijk voor meer info op: www.touchforgrowth.nl


8. Houten, MaanCirkel, mail de hoedster of bekijk de website.

Goddess Temple Sacred Sisters

NIEUWE MAANCIRKEL  

Voor vrouwen die de verbinding met zichzelf aan willen gaan en samen willen werken met de energie van de maancyclus. De maan is sinds mensenheugenis het symbool voor vrouwelijkheid. Dit is een moment waar vrouwen zichzelf centraal mogen stellen. Een moment waar je in alle rust en ruimte verbinding kan maken met jezelf om in contact te komen met je gevoelens, dromen en verlangens.   

 

Met Nieuwe Maan is de maan niet zichtbaar en begint ze aan een nieuwe cyclus. Het is een ideaal moment om naar binnen te keren en te voelen wat er op dat moment speelt en om je intenties uit te spreken voor de komende Maan.   

De Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin. Dit is een goede periode om je te richten op nieuwe ideeën en het maken van nieuwe plannen: Het is een tijd van zaaien.   

 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?

Stuur een mail naar info@followyou.nu  of bezoek www.followyou.nu


9. Delft, Nieuwe MaanCirkel, Volle MaanCirkel, er is nog plek voor het MaanJaar van 2021, mail de hoedster.


Welkom vrouw!

In januari starten er weer nieuwe maancirkels in Nijmegen. In een maancirkel komen we een jaar lang elke maan samen. Om te mogen zakken en te kunnen zijn. In de magie van ons vrouw-zijn en alle aspecten die dat belichaamt.

Er zullen twee verschillende soorten cirkels beginnen:

 

Een donkere/nieuwe maancirkel; Deze cirkel is vooral een reis naar binnen, voor het leren kennen van jouw eigen vrouwenkracht. We maken kennis met het medicijnwiel en zullen door het jaar heen een reis maken langs de verschillende chakra’s. Om zo jezelf te leren ankeren, je plek in te nemen en ruimte te maken voor jouw unieke zijn. Ook als het samenzijn met vrouwen en het werken met sjamanisme nog nieuw voor je is, is dit een hele mooie cirkel om mee te beginnen. We starten 15 januari.

 

Een volle maancirkel; In deze cirkel wordt er gewerkt met wat er zich die avond aandient. Door te zakken en te zijn in de bedding van de cirkel, voelen we wat er nodig is en wat er zich wil manifesteren. De magie van de avond ontstaat door ons unieke samenzijn terwijl we meebewegen met het jaarwiel. Samen met andere vrouwen mogen we ervaren hoe het is om vanuit onze intuïtie te werken en te zijn. Deze cirkel start 29 januari.

 

Voel je de roep?

Stuur dan een mailtje naar hecuba.nijmegen@gmail.com ,

dan hebben we daarna contact.

Hartegroet,

Veerle


12. Arnhem, Nieuwe MaanCirkel,  info en aanmelden voor het MaanJaar 2021: website

Het eerste half jaar is deze MaanCirkel open voor aanmelding en aansluiting. In principe meldt je je voor een heel jaar aan, zo creëer je veiligheid binnen de cirkel. Het is dus best een commitment. In dat eerste half jaar oefenen we met meditatie en visualisatie, rituelen en het aanroepen van verschillende krachten om de cirkel te beschermen, zodat je in een veilige bedding het proces met jezelf aan kunt gaan.

 

Het tweede half jaar is de Maancirkel besloten en gaan we met de sisters die er klaar voor zijn de diepte in! Het kan zijn dat de groep dan kleiner is als voorheen, je moet wel volledig openstaan om met mij de diepte van je hogere zelf in te duiken.

 

Een geleide visualisatie (en voor de sisters die wat meer ervaren zijn: trancereizen) brengt jou naar jouw gidsen en of voorouders. Je gaat het contact met ze aan en leert ze kennen. Gaandeweg leer je met ze te werken en versterkt hierdoor jouw eigen kracht. Dit vraagt veel energie en inzet. Je werkt met verschillende soorten energie en gaat dingen in beweging brengen. De veilige bedding die wij samen hebben gecreëerd bij het openen van de cirkel is dan je vangnet. Hier zitten de krachten van je sisters in, maar ook van je gidsen, voorouders en de elementen.

 

Aanmelden: sionnachburgundia@gmail.com

Voor meer info www.takebackyourpower.nl/vrouwencirkel


 

13. Wehl, Besloten Volle MaanCirkel, mail de hoedster.

 


14.  Eindhoven, Nieuwe MaanCirkel, Donkere MaanCirkel, Volle MaanCirkel, er is nog plek voor het MaanJaar van 2021, mail de hoedster.

 

 


15. Schin op Geul, Nieuwe MaanCirkel, Volle MaanCirkel, er is nog plek, contact via deze fb-pagina.


16. Enkhuizen, Sharing-Mooncircle open (op of rond) nieuwe maan cirkel, mail de hoedster of bekijk de website. De nadruk ligt op ont-moeten en verbinden met jezelf.

Ont-moet jezelf: Sharing Circle

We zitten in Cirkel en creëren een veilige bedding met elkaar, waarbinnen je welkom bent met alles wat er in je leeft. Na een korte inleiding en bodyscan starten we in popcorn style. Dat wil zeggen dat ieder voor zich voelt wanneer het zijn of haar tijd is om te delen.

 

Het is zo helend ongestoord uit te kunnen spreken wat er in je leeft. Diep voelen. Woorden geven aan dat wat er in je omgaat. Blijdschap, angst, verdriet, woede, whatever. Het is er, heet het welkom. Dat is alles wat het vraagt, welkom geheten worden binnen een veilige, liefdevolle setting. Gezien en gehoord worden.

 

Wellicht kom je al pratend tot geweldig inzichten of valt er een last van je schouders en beland je in rustiger vaarwater, kun je die lang ingehouden tranen nu eens laten stromen, omdat je ruimte en tijd maakt om te vertragen, stil te staan bij…..JOU. Hoe vaak maak je daar tijd voor? Voor JOU? Kom je dat ervaren? Schuif je aan?

Voel de verbinding die ontstaat, voel je gedragen door de cirkel.

 

Meld je aan via: annemiekedv@gmail.com 

kijk voor meer info op: www.facebook.com/OnderWegWijzer


17. Hallo mooie vrouw,

 
Te midden van het groene Westfriese platteland, organiseer ik elke eerste vrijdagavond na nieuwe maan een MaanCirkel waarin we met een groep vrouwen samenkomen om af te stemmen op het ritme van de natuur, waarvan wij een onderdeel zijn. Ik houd ontzettend van deze tijd gedurende de maancyclus: de periode rond nieuwe maan is verbonden met de energie van nieuw begin, plannen maken en intenties zetten. Door maandelijks stil te staan bij wat je écht belangrijk vind en waar je naar toe wil werken (in plaats van je omgeving en toevallige samenloop van omstandigheden jouw koers te laten bepalen), helpt deelname aan de MaanCirkels bij een meer bewust en verbonden leven.
 

Samen zetten we een ritueel neer dat uiting geeft aan die afstemming en intentie. Ook zullen we werken met een aantal zachte, fysieke oefeningen, ook wel bekend als Yin yoga, telkens gericht op het thema van de desbetreffende maancyclus. De langer aangehouden poses bieden ruimte voor innerlijke observatie en verstilling van de geest, waardoor je nog dieper in jezelf kunt zakken en af kunt stemmen op wat er voor jou belangrijk is deze komende maand, wat je wil neerzetten of bereiken.

 

In 2021 werk ik met een open cirkel; je kunt je per keer aanmelden. De MaanCirkels vinden plaats in mijn yogastudio en praktijkruimte aan huis: Lekerweg 34 in Wijdenes. Meer informatie over wat je kunt verwachten van de MaanCirkels die ik organiseer vind je op www.deaardsevrouw.nl. Heb je vragen of overweeg je in één van mijn cirkels te stappen, dan hoor ik graag van je!

 

 

Liefs, Nina

De Aardse Vrouw

start half 2021, reserveer een plek en mail de hoedster of bekijk de website. 


18. Alkmaar, Volle MaanCirkel, mail de hoedster.


19. Turnhout, België, Nieuwe maanCirkel, mail de hoedster