(re)Birth-Magick
Dit is een beschrijving van een gezamenlijk ritueel: (re)Birth Magick, dat ik onlangs met mijn MaanCirkel heb gedaan. We hebben een "Sacred Womb" gemaakt van waaruit we geboorte gaven aan onze thema's. Het is een prachtig en bekrachtigend ritueel dat heel organisch en harmonieus verloopt.
Heart-Womb-connection
In deze blog uitleg over een ritueel dat je met jouw MaanCirkel of vrouwencirkel kunt doen om de Heart-Womb-Connection, door middel van dans en tekenen, meer tot stand te laten komen bij jouw sisters.

Ritueel voor SneeuwMaan
Dit ritueel "Growing into the Light" kun je uitvoeren met een MaanCirkel en past heel mooi bij de energie van de SneeuwMaan. Je gaat voelen welke zaadjes er op dit moment diep in het onderbewuste liggen te wachten op de komst van het licht. De eerste zonnestralen van de lente, zodat ze kunnen gaan ontkiemen en naar het licht kunnen gaan groeien.
Manen van 2023
Hier een overzichtje van de Volle en Nieuwe Manen voor komend jaar. Leuk om alvast te weten; in 2023 hebben we een 13e maan, de BoomMaan. Het belooft een bijzonder MaanJaar te worden! 🌟🌕🌖🌗🌘🌑🌒🌓🌔🌕🌟

JachtMaan & Samhain
Jachtmaan ontleedt zijn naam aan vroeger ging men in deze tijd op jacht om de wintervoorraad aan te vullen om de winter te kunnen overleven. Hoewel we nu niet meer op jacht hoeven voor ons eten, kunnen we wel kijken wat welke andere doelen we najagen. Samhain is op 31 oktober, dit is het eerste feest op het Keltisch Jaarwiel. Dit wiel belichaamt een natuurreligie waarbij acht jaarfeesten worden gevierd die belangrijke seizoenswisselingen markeren.
MoederWond
De Moederwond is een intergenerationeel trauma, zowel persoonlijk als op collectief niveau, want doordat vrouwen onderdeel zijn van een patriarchaal systeem, waarin mannen meer macht hebben dan vrouwen en het vrouwelijke aspect in de verdrukking is, raken zij individueel getraumatiseerd. Deze trauma’s worden van moeder op dochter wordt door gegeven.

Cyclus van de Maancentra
Iedere vrouw heeft in haar lichaam elf punten die reageren op de energie en kracht van de maan. Deze punten worden één voor één, in een cyclus van 28 dagen, geactiveerd in het lichaam van een vrouw. De stemming en gemoedstoestand veranderen als de Maan een ander Maancentrum in het lichaam activeert. Ieder punt stimuleert andere kwaliteiten en emoties, en is 2½ dag in het lichaam actief. De volgorde van activatie van deze punten verloopt in een vaste cyclus. Deze is voor iedere vrouw uniek...
De Menstruatiecyclus en de dans van de hormonen
Voor de menstruatiecyclus wordt uitgegaan van een gemiddelde duur van 28 dagen. Dit kan per vrouw echter sterk verschillen. Het is dus echt aan te raden om zo veel mogelijk jouw eigen cyclus waar te nemen. Door dat nauwkeurig en gedurende langere tijd te doen kun je inschatten op welke dagen je (on)vruchtbaar bent.

De invloed van de sterrenbeelden op de maan
In haar baan reist de Maan door alle sterrenbeelden van de dierenriem. Iedere twee a drie dagen staat de Maan in een ander sterrenbeeld. Elk sterrenbeeld heeft andere kwaliteiten en eigenschappen. Deze oefenen invloed uit op de kracht van Maan. Wanneer je, bewust of onbewust, in verbinding staat met de kracht van de Maan zijn deze invloeden voor jou ook voelbaar. Hieronder van ieder sterrenbeeld uit de dierenriem uitleg over de invloed op de maan:
Maanfasen
De aantrekkingskracht van de aarde bepaalt ook hoe snel de Maan om haar as draait. De baan van de maan om de aarde duurt ongeveer 29 dagen en is niet precies cirkelvormig. Deze baan wordt ook wel een Maancyclus genoemd. Hierin neemt de Maan verschillende schijngestalten aan, ook wel maanfasen genoemd.

Meer weergeven