Maanfasen

De maan is een hemellichaam, en maakt een baan om de aarde. De maan is kleiner dan de aarde en heeft minder massa. Doordat de massa en dus ook de aantrekkingskracht van de aarde krachtiger is dan die van de maan, blijft zij in een vaste baan rond de aarde. 

 

De aantrekkingskracht van de aarde bepaalt ook hoe snel de Maan om haar as draait. De baan van de maan om de aarde duurt ongeveer 29 dagen en is niet precies cirkelvormig. Deze baan wordt ook wel een Maancyclus genoemd. Hierin neemt de Maan verschillende schijngestalten aan, ook wel maanfasen genoemd.

 

Zonder het beschermende krachtveld van de Maan waren wij er niet geweest. Ooit stond zij meer dan twee keer dichter bij de aarde als nu. Het magnetische veld van de Maan was toen minstens zo sterk als het huidige magnetische veld van de aarde. 

 

 

De magnetische velden van de maan en de aarde waren destijds met elkaar verbonden. Samen vormden deze velden een beschermende magnetosfeer. Deze zou de aarde hebben afgeschermd van de allesvernietigende electromagnetische straling van de zon, en heeft er voor gezorgd dat er nu leven op aarde mogelijk is. In haar huidige positie heeft de Maan nog steeds een enorme aantrekkingskracht op de aarde en alles wat er leeft. Ze brengt oceanen in beweging en veroorzaakt eb en vloed. Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Kan je nagaan wat een invloed de maan op ons heeft!

 

In haar baan reist de Maan door alle sterrenbeelden van de dierenriem. Iedere twee a drie dagen staat de Maan in een ander sterrenbeeld. Elk sterrenbeeld heeft andere kwaliteiten en 

eigenschappen. Deze oefenen invloed uit op de kracht van Maan. Wanneer je, bewust of onbewust, in verbinding staat met de kracht van de Maan zijn deze invloeden voor jou ook voelbaar.

 

Moeder van de Maan: Recente wetenschap heeft aangetoond dat de maan is ontstaan uit een botsing tussen een andere planeet, genaamd Theia, en de aarde. Vanuit de brokstukken van deze botsing heeft zich de maan gevormd. Theia was in de Griekse mythologie één van de Titanen en de moeder van de maangodin Selene.

De Maanfasen

 

Nieuwe Maan: Het begin van een nieuwe cyclus, een nieuw begin. Dit is de periode om nieuwe plannen te maken. Formuleer nieuwe doelen. Doe een ritueel en plant intenties, alsof het zaadjes zijn die gaan uitkomen. Maak een lijstje van wat jij deze maan wilt manifesteren.

 

Jonge MaanSikkel: Wat is er nodig om deze zaadjes te laten groeien? Maak een stappenplan met concrete stappen. Schrijf op en verdeel ze in praktische substappen. Doe onderzoek naar wat er nodig is om jouw intenties te manifesteren.

 

Eerste kwartier: Onderneem actie! Zet nu de stappen om jouw doel te bereiken. Doe het werk dat nodig is om de intenties die je tijdens de Nieuwe Maan hebt gesteld te manifesteren.

 

Wassende Maan: Dit is een tijd van toewijding, kracht, hard werken en oneindige 

energie. Een goed moment om nieuwe projecten te lanceren, gezonde gewoon-ten te implementeren en het werk te doen dat nodig is om je dromen waar te maken.

 

Volle Maan: Het energetische hoogtepunt van de cyclus. Maak gebruik van de enorme energie die nu vrijkomt. Raak geïnspireerd, stap in een creatieve flow en wees productief. Neem de stappen die je nog moet nemen om jouw doel te bereiken. Het is een tijd van rijping, van verfijning en groei. Dit is de tijd voor manifestatie. Deze energie is voelbaar vanaf twee dagen voor en tot twee dagen na de Volle Maan.

 

 

Afnemende Maan: Een periode van voltooien. Besteed tijd aan het afronden en leg de laatste hand aan projecten.  

 

 

Laatste Kwartier: Dit is een tijd van oogsten. Rond de dingen helemaal af en ruim op. Gooi rommel weg en maak schoon. Laat los en neem afscheid van wat niet meer nodig is.

 

 

Afnemende MaanSikkel: Neem een moment om te reflecteren en te leren van deze cyclus. Bekijk de oogst en geniet van het werk dat is gedaan. Selecteer de zaden die je de volgende cyclus wilt planten.

 

Donkere Maan: Dit is het einde van de MaanCyclus, er is nu geen schijngestalte. Neem een pauze en keer deze dag naar binnen. Absorbeer alles wat je deze maan hebt geleerd. In deze stilte kan jouw groei transformeren tot innerlijke wijsheid. (lees hier meer over de donkere maan)