Maandala's: krijg inzicht in jouw menstruatiecyclus en de maancyclus

Toen ik mijn menstruatie-cyclus ging bijhouden in combinatie met de maancyclus kon ik hier geen handig systeem voor vinden. Met veel liefde heb ik, beeldend kunstenaar Camile Smeets, een cyclustracker gemaakt in de vorm van een Maandala. 

 

Met als doel dat ook jij je zich op een leuke en creatieve manier met de Maan kan verbinden. Hierdoor kom je meer in jouw kracht te staan en krijg je inzicht in jouw persoonlijke en natuurlijke cycli. Deze combineer je met de cycli van de Maan en de natuur. 


Door dit een aantal manen achtereenvolgens te doen krijg je inzicht in jouw natuurlijke cyclus. En weet je voor de daarop volgende manen wanneer jij het meest in jouw kracht staat en kun jij jouw agenda hierop aanpassen. Door bijvoorbeeld bepaalde afspraken in te plannen. 

 

Stem af op de kracht van de Maan en beweeg met de Maancyclus mee, dan werkt deze kracht ook met jou mee. Hierdoor kom je in een flow terecht, waarin je in harmonie bent met de natuur en haar krachten. Door de Maandala’s in te vullen krijg je een mooi overzicht over een combinatie van cycli. Tegelijkertijd kom je meer in contact met jouw creatiekracht en leer je manifesteren met de Magie van de Maan.

 

Met de Maandala richt jij jouw blik naar binnen. Je gaat jouw cyclische golf, die door je lichaam gaat, leren voelen. Je leert herkennen hoe je hormonen iedere cyclus opnieuw jouw gemoedszijn beïnvloeden. Je brengt jouw unieke cycli in kaart op de Maandala. Na een aantal manen weet jij hoe die cycli zich bewegen. Dit geeft jou de mogelijkheid om mee te bewegen. In plaats van te worden overvallen door emoties en dagen dat jij niet lekker in je vel zit.

Een belangrijk ijkpunt bij het in kaart brengen van jouw cycli is de Maan. De Maan-cyclus is onveranderlijk en altijd aanwezig. Het cyclische proces van de Maan komt sterk overeen met dat van de vrouw. De Menstruatiecyclus loopt meestal niet synchroon met de MaanCyclus. Dat komt omdat een Menstruatiecyclus gemiddeld 28 dagen is en die van de Maan 29 of 30 dagen. Hierdoor reist de Menstruatiecyclus door de cyclus van de Maan. Door je bewust te zijn van deze beide cycli voel je hoezeer je verbonden bent met de Maan en haar fasen. 

Je leert te dansen in het ritme van de Maan en jouw cycli. Er zullen cycli zijn dat je met Volle Maan bloedt terwijl je misschien een jaar later met de Nieuwe Maan bloedt. Door je hier bewust van te zijn, leer je de verschillen voelen. Die zijn de ene keer subtiel en dan weer superintens. Iedere vrouw danst haar eigen unieke cyclische dans. Je bewust worden van het ritme van jouw dans en erin mee bewegen, is zelfliefde en werkt zeer bekrachtigend. Je maakt verbinding met de oneindige creatiekracht van de natuur en neemt jouw authentieke kracht weer helemaal in bezit. Van hieruit is het manifesteren van het leven van jouw dromen een feest.

 

In een Maandala houdt je verschillende cycli bij:


Maandala's

3 Maandala-posters op A3-formaat, voor deze en de komende twee manen, zo lang de voorraad strekt.

€ 9,99

  • Uitverkocht