De invloed van de sterrenbeelden op de maan

In haar baan reist de Maan door alle sterrenbeelden van de dierenriem. Iedere twee a drie dagen staat de Maan in een ander sterrenbeeld. Elk sterrenbeeld heeft andere kwaliteiten en eigenschappen. Deze oefenen invloed uit op de kracht van Maan. Wanneer je, bewust of onbewust, in verbinding staat met de kracht van de Maan zijn deze invloeden voor jou ook voelbaar. Hieronder van ieder sterrenbeeld uit de dierenriem uitleg over de invloed op de maan:

Maan in Ram: Een gunstig moment om nieuwe projecten te starten. Hij maakt je initiatiefrijk en onafhankelijk. Voer nu taken uit die moed vergen, brainstorm er op los en maak nu de beslissingen die al een tijd vooruit zijn geschoven.  Dit is een goed moment om projecten in de wereld te zetten en om iedereen te laten weten van het 

bestaan hiervan. 

 

Wees voorzichtig met conflicten en het uitspreken ervan. Let op dat je niet te snel gaat, want je kan je vervelend bezeren.

 

Ram staat aan het begin van een nieuwe cyclus en is het eerste teken van de dierenriem. Een daadkrachtige pionier met veel kiemkracht: Extrovert, krachtig, energiek en vitaal. De Ram heeft duidelijke doelen en is zeer ondernemend. 

 

Hij is op de buitenwereld gericht en goed in staat om nieuwe plannen en projecten in de wereld te zetten. Heeft een groot improvisatie-vermogen, kan goed prioriteiten stellen, handelt snel en is zeer direct. 

 

Ram is impulsief, gaat ervoor, recht op het doel af, beukt ergens op in en kijkt dan wel wat er gebeurt. ‘Learning by doing’ is het motto van de ram. Ram is een zelfverzekerde leider met een avontuurlijke instelling en staat graag in het middelpunt van de belangstelling.  

Maan in Stier: Maakt praktisch en geeft uithoudingsvermogen, dit is een goed moment om dingen te doen waarvoor je stevig in je schoenen moet staan. Stier zorgt voor realisme en focus. Neem een moment om te genieten van datgene wat er is.

 

Probeer nu niemand van gedachte te veranderen en doe niets wat een snelle reactietijd of improvisatie vereist.

 

Stier komt traag op gang en heeft een enorm doorzettingsvermogen. In combinatie met zijn koppigheid krijgt de stier vrijwel alles gedaan. Stier wacht rustig af en kan last hebben van uitstel gedrag, maar eenmaal in beweging is hij niet meer te stoppen. De stier leeft in het hier en nu, hij is ‘Down to earth’ en weet dat alles tijd nodig heeft om te groeien. 

 

Met een rustige en praktische instelling gaat de Stier gestaag op het doel af. Stier is realistisch en kan goed beslissen waar hij zijn energie in gaat steken. Hij heeft oog voor schoonheid en kwaliteit, en houdt van het goede en mooie leven. 

 

Stier is dol op dagelijkse routines en houdt niet van verandering. Houdt van zekerheid, is betrouwbaar en resultaatgericht. 

 


Maan in Tweelingen: Communicatie en netwerken. Dit is een goed moment voor sociale activiteiten, spontane uitjes, netwerken, onderhandelen, lesgeven, spreken en schrijven. Dit is niet het moment om dingen vast te leggen of tot een einde te brengen.

 

Tweelingen is intelligent, communicatief en sociaal.  Be-weeglijk, veelzijdig en snel, zowel fysiek als mentaal. Ze is extrovert, nieuwsgierig en wil betrokken zijn bij de wereld. Legt makkelijk nieuwe contacten. Tweelingen is leergierig en altijd goed geïnformeerd, wordt blij van praten en is breed ontwikkeld.

 

Tweelingen is goed in het structureren en ordenen van informatie. Analyses maken en verbanden leggen gaat de Tweelingen goed af. 

Tweelingen is gesteld op verandering en vrijheid, het zijn geen gewoontedieren. Houdt absoluut niet van sleur en afhankelijkheid en zal alles doen om hieraan te ontkomen. 

 

Omdat Tweelingen zich graag breed oriënteert, snel, veelzijdig en flexibel te werk gaat, ontbreekt het vaak aan diepgang. Vaak is het voor Tweelingen lastig om projecten goed af te ronden.   

 

 

Maan in Kreeft: Neem de ruimte om diepere emoties te doorvoelen, trek je terug in jouw heilige ruimte om te dagdromen of visioenen te hebben. Spendeer tijd met het gezin of besteed aandacht aan familiebanden. Blijf deze dagen uit het publieke domein en pas op voor emotionele eetbuien. 

 

Kreeft is intuïtief, gevoelig, intelligent en heeft een groot observatievermogen. Achter het pantser gaat een wereld van emoties schuil. Doordat Kreeft leeft van-achter de geborgenheid van dit pantser is zij nooit vol-ledig zichtbaar. Dat maakt haar ondoorgrondelijk en mysterieus. 

 

Haar magische gave om vooruit te kunnen zien, in combinatie met intuïtie en creatieve geest, geeft haar de kennis over het verloop van een project, samenwerking of onderneming. Ze is ook in staat om andere mensen goed te lezen. Ze voelen goed aan wat andermans bedoelingen zijn. 

 

Kreeft is in de dierenriem het teken dat het moederschap vertegenwoordigt. Hierdoor zijn ze verzorgend en huiselijk ingesteld. Hoewel ze onvoorwaardelijke liefde geeft en de verzorgendste is van alle tekens uit de dierenriem, kan dit ook doorslaan, dan wordt de Kreeft bezitterig en verstikkend.

 


Maan in Leeuw: Neem de leiding en maak ruimte voor spelen en creëren. Trek erop uit en begeef je onder de mensen want Leeuw wil gezien worden. Neem nu geen grote risico’s en blijf uit situaties waarin je afhankelijk bent van anderen. 

 

Leeuw is de koning van het dierenrijk en bevindt zich graag in het centrum van de aandacht. Hij is charismatisch, grappig en extravagant. Maakt makkelijk contact en wint mensen op natuurlijke wijze voor zich. Door zijn kracht is de Leeuw is een geboren leider. 

 

Hij heeft een enorme prestatiedrang en organisatorisch vermogen. Dit maakt dat hij graag de controle heeft, en zich niet makkelijk schikt in een ondergeschikte rol. Hij is goed in het delegeren van taken en functioneert het best in groepsverband. 

 

Leeuw is erg trots en wil graag erkenning voor alles wat hij is en doet, dit kan de hem egocentrisch maken. Hij volgt altijd zijn hart en is onmogelijk te bewegen om iets te doen waar hij niet achter staat. Hij is levendig en temperamentvol en zoekt graag het avontuur op. De Leeuw leidt graag een luxe leven en houdt van een feestje. 

Maan in Maagd: Tijd om orde op zaken te stellen, schoon te maken en te organiseren. Dit is het moment om dingen te doen die precisie en concentratie vereisen. Pas op voor perfectionisme en met richten van een al te kritische blik op jezelf en je omgeving. 

 

Maagd is puur en zuiver. Ze is een perfectionist en is altijd nuttig bezig. Reinheid staat hoog in het vaandel. Met een helder denkvermogen zijn het goede probleemoplossers. 

 

Logica en ratio is voor de Maagd interessanter dan emoties en gevoelens. Hierdoor is ze goed in het oplossen van conflicten. 

Maagd heeft een gevoel voor detail en niets ontgaat aan het oog van de maagd. Ook is zij gesteld op orde en netheid. 

 

Ze is goed in het analyseren en ontleden van de gebeurtenissen in het leven. Hiermee schept ze orde in chaos en krijgt ze er grip op. Zo kan ze een nauwkeurig toekomstplan maken. Wat ze vervolgens met grote precisie uitvoert. Een grote uitdaging voor de Maagd is om te leren vertrouwen op het onbekende.


Maan in Weegschaal: Goed moment voor socialiteit, om harmonie te scheppen, conflicten op te lossen en verbinding te maken. Pas op dat je niet te veel gaat twijfelen en vervalt in besluiteloosheid.

 

Weegschaal is sociaal en zoekt naar verbinding. Hij is diplomatiek, werkt goed samen is niet graag alleen. Het belang van de ander en de samenwerking is zo groot dat hij zichzelf weg kan cijferen. Dit lijkt nadelig maar zorgt er ook voor dat hij objectief oordeelt en de dingen vanuit het perspectief van de ander zien. 

 

Weegschaal is een twijfelaar; hij kan eindeloos wikken en wegen. Hij kan niet tegen ruzie, is altijd op zoek naar balans en leidt een harmonieus leven. De intelligentie van de Weegschaal uit zich vaak in creativiteit. 

 

Vanuit zijn artistieke kwaliteiten kan de Weegschaal goeden ideeën bedenken voor een nieuw project die origineel en buitengewoon succesvol zullen zijn. Hij is geen harde werker, en vertrouwt voor de uitvoering hiervan op anderen. Ze betreden graag ongebruikelijke wegen: zijn avontuurlijk, houden van spanning en het ongewone.

Maan in Schorpioen: Geeft je ogen met superkrachten, die alles zien en waarmee je kan doorgronden. Dit is een goed moment om diepteonderzoek te doen. Dit is niet het moment voor familie-bijeenkomsten of vergaderingen. Hou er rekening mee dat je dwangmatig en manipulatief kunt zijn.

 

De Schorpioen gaat diep en is intens. Er is altijd meer gaande dat in eerste instantie zichtbaar is. Schorpioen presenteert een kille, onafhankelijke en niet-emotionele aard en verbergt hiermee een extreme kracht, intense passie, sterke wil en voortdurende drive. 

 

Schorpioen heeft een doordringend karakter, graaft altijd dieper om alles uit te vogelen en overzicht te creëren van de situatie. Wil altijd het waarom, waar en elk ander detail weten en verlangt ernaar om tot de kern van dingen door te dringen en achter elk geheim te komen. 

 

Schorpioen maakt blinde vlekken zichtbaar en brengt wat onbewust is naar het bewustzijn. De schorpioen houdt altijd de controle en is goed in reorganiseren, ziet snel de zwakke kanten in iemand of iets.

 


Maan in Boogschutter: Geeft overzicht en de focus om doelen te stellen en raak te schieten. Hierbij komt een enthousiasme vrij waardoor je niet meer te stoppen bent. Let wel op dat je niet doorschiet in zelfover-schatting en arrogantie. 

 

Boogschutter is zo vrij als een vogel en wordt geleid door geluk, heeft een optimistische visie en een positieve aard. Boogschutters kunnen roekeloos en onverantwoordelijk zijn, vaak iets najagen of iets doen zonder na te denken over de gevolgen. 

 

De woorden van een boogschutter kun je vertrouwen omdat deze altijd de waarheid spreekt. Een boogschutter zal nooit iets verbergen, is ongecompliceerd en houdt niet van gedoe. Hij heeft graag het overzicht en bekijkt de dingen vanuit een groter perspectief. 

 

Met een filosofische instelling verbreedt hij graag zijn horizon, zowel letterlijk als geestelijk. Boogschutter is goed in het stellen en nastreven van doelen. Risico is wel dat de doelen te hoog worden gesteld. 

 

Als een doel wordt bereikt is het van belang dat dit succes wordt gevierd want boogschutter heeft de neiging om vanuit ongeduld en rusteloosheid meteen door te schieten naar het volgende doel.  

Maan in Steenbok: Geeft jou de kracht om de top van de berg te bereiken, kijk omhoog, wees realistisch, en stippel jouw route uit. Met discipline en doorzettingsvermogen bereik jij de top. Let op dat jouw ambitie je niet isoleert. Ga deze dagen niet in conflict met autoriteit. 

 

Steenbok duurt het langst van alle sterrenbeelden. Hij weet dat hij de tijd heeft en streeft hoge doelen na en bereikt hierin plekken waar niemand anders kan komen. Hij doet dit op een rustige en realistisch wijze, hierin is hij ambitieus en perfectionistisch. Doet graag de dingen op zijn eigen en vertrouwde manier, is ongelofelijk koppig en precies. 

 

Steenbok is zeer kritisch en op graag zichzelf. Steenbok weet dat hij systematisch, stap voor stap de top zal bereiken, en zal doorgaan tot hij daar is. Zijn stappen neemt hij voorzichtig en weloverwogen omdat hij weet dat er maar één kans is om dingen goed te doen. 

 

Hij is geduldig een weet wat hij wil. Steenbokken zijn erg onafhankelijk, ze kennen hun eigen kunnen, daarom doen ze het liefst alles zelf. Steenbokken zijn uitstekende organisatoren.


Maan in Waterman: Tijd voor het opdoen van inspiratie door bijeenkomsten, lezingen of workshops bij te wonen. Of om deze zelf te geven en anderen te inspireren. Accepteer dat niet iedereen jouw vrijge-vochten mening deelt, let op dat je niet doorslaat in je idealisme. 

 

Waterman  onderscheidt zich van de rest en zoekt gaat eigen weg. Is goed in het bedenken van nieuwe ideeën en theorieën. Hij is een visionair, onconventioneel en is intellectueel onafhankelijk. Zeer intuïtief en kan zomaar diepe momenten van inspiratie ervaren. 

 

De waterman zit vol tegenstrijdigheden en wil beide uiteinden van het spectrum leren kennen, om verschillende manieren van denken te ervaren, terwijl hij nieuwe ideeën bedenkt met een vooruitstrevende en actieve geest. Ze vormen continu nieuwe meningen en gaan koppig hun eigen weg, wat andere mensen ook denken. 

 

Watermannen zijn altijd op zoek naar wijsheid, zijn erg oplettend en kunnen objectief informatie verzamelen omdat hun emoties hun niet in de weg staan. Ze bewegen zich graag in grote groepen, zijn sociale vlinders, maar blijven altijd op zichzelf.

 

Maan in Vissen: Trek je terug en neem de tijd voor jezelf, om te mediteren en te creëren. Richt je op jouw spirituele wezen en jouw muze. Laat je niet overrulen of manipuleren. Je bent deze dagen wat gevoeliger en makkelijker te beïnvloeden. Ook heb je zin om weg te dromen of te vluchten, wat ontvankelijker maakt voor verslavende middelen.  

 

Vissen hebben een intuïtief en psychisch vermogen, veel meer dan de andere sterrenbeelden. Het is een zeer mysterieuze en ongrijpbare persoonlijkheid met een formidabele intuïtie. Ze kunnen ook erg lui zijn, maar ze zijn alleen lui als ze dingen doen waar ze niet om geven. 

 

Vissen is het meest gevoelige sterrenbeeld van allemaal. Het zijn zeer goede schrijvers, acteurs, poëzieschrijvers en muzikanten. Vissen zijn uitstekend met alles wat mystiek en spiritueel is. Ze zijn buitengewoon creatief en kunnen hun creatieve vaardigheden gebruiken om andere mensen te begrijpen en te inspireren. 

 

De meeste Vissen zijn meestal betrokken bij occulte of spirituele zaken. Vissen zijn erg goed in het begrijpen van andere mensen omdat ze het vermogen hebben om in de geest van een ander te treden en de motivaties achter een persoon te achterhalen.