Cyclus van de Maancentra

Iedere vrouw heeft in haar lichaam elf punten die reageren op de energie en kracht van de maan. Deze punten worden één voor één, in een cyclus van 28 dagen, geactiveerd in het lichaam van een vrouw. De stemming en gemoedstoestand veranderen als de Maan een ander Maancentrum in het lichaam activeert. Ieder punt stimuleert andere kwaliteiten en emoties, en is 2½ dag in het lichaam actief. De volgorde van activatie van deze punten verloopt in een vaste cyclus. Deze is voor iedere vrouw uniek en blijft haar hele leven constant. 

 

Als een vrouw zich bewust is van haar eigen Maancentrum-cyclus, is zij zich ook bewust van haar krachten en emotionele gevoeligheden. Het is erg bekrachtigend om te kunnen voorspellen wanneer welk Maancentrum in jouw lichaam actief is. Hierdoor krijg je meer bewustzijn en controle over stemmingen en emoties. Je kunt erop anticiperen door op dagen dat je prikkelbaar bent geen belangrijke afspraken te maken.  

 

Je kunt jouw Maancentrum-cyclus ontdekken door deze een aantal manen (minimaal drie) bij te houden. Dat kun je op verschillende manieren doen:  

 • Je kunt het voelen; neem een moment om naar binnen te keren. Maak jezelf leeg en wees een moment in stilte. Daarna ga alle MaanCentra in je lichaam af. Het Maancentrum dat actief is zal vaak als eerste je aandacht trekken, vol aanvoelen en kan een beetje gaan tintelen.
 • Je kan je stemmingen en emoties goed bijhouden en op de Maandala’s in kaart brengen.
 • Je kan het pendelen: Met een klein gewicht aan een koord, bijvoorbeeld een edelsteen, kraal of een kleine sleutel. Dit is een verlengstuk van je onderbewuste weten, en reageert op kleine zenuwreacties in je vingers. Deze worden gemaakt door je onderbewustzijn dat antwoord geeft op jouw vraag. Hou de pendel met je linkerhand, de kant van het onderbewuste en het hart, vast. Laat je elleboog op tafel rusten en hou de pendel ontspannen vast. Als je niet eerder hebt gependeld stel je eerst twee vragen, waarvan je zeker weet dat het antwoord “ja” en “nee” is. Daarna kun je de pendel boven ieder MaanCentrum op deze tekening stil houden en te vragen: ‘Ben ik vandaag in dit MaanCentrum?’  

Het beste is om een combinatie van bovenstaande te doen. Hierdoor kom je dagelijks tot jezelf  in een korte meditatie en kom je meer in je lichaam. Door dagelijks je emoties en stemmingen bij  te houden creëer je meer zelfbewustzijn en zelfkennis. Met pendelen verbind jij je met de magie van jouw onderbewustzijn. 

 • Haarlijn: Nu ben je op je best! Je bent extravert, gevoelig, alwetend en neutraal in je communicatie. Op dit punt sta je helemaal in jouw kracht. Je voelt je zelfverzekerd, alles lijkt te stromen en perfect op z’n plaats te vallen. Als dit Maancentrum actief is maakt het niet uit wat je doet, alles gaat goed. Dit is het moment om belangrijke beslissingen te nemen, presentaties te houden en relaties op te bouwen. 

 • Wenkbrauwen:  Je bent nu fantasierijk. Dit is een goed moment om te schrijven en te spelen. Het is een tijd van groei, zaden zaaien om te ontkiemen en buiten de gebaande paden te treden. Het is een goed moment om te brainstormen over nieuwe ideeën, aan plannen voor een nieuw project te werken of om een actieplan op te stellen. Het is geen goed moment om beslissingen te nemen of om uitgaven te doen.

 • Wangen: Nu moet je oppassen! Je kan onvoorspelbaar, emotioneel, onrustig en onbeheerst zijn. Zeg niets en doe niets waardoor mensen en belangrijke relaties in je leven vervreemd kunnen raken. Dit is geen goed moment om belangrijke beslissingen te nemen. Maak deze dagen gebruik van je zelfbeheersing, vermijd emotionele situaties en spreek je niet ondoordacht uit.

 • Oorlellen: Dit is een goede tijd voor denkwerk en om analyses te maken. Ook is dit een goede tijd om discussies te voeren of om belangrijke gesprekken aan te gaan. Je bent  deze dagen extra intelligent. En bent je meer bewust van jouw waarden. Wees voorzichtig dat je niet te kritisch bent over jezelf en anderen. Dit is geen goed moment om definitieve knopen door te hakken.

 • Lippen: Let goed op wat er over je lippen komt. Je bent communicatief en interactief, wat zowel voordelig als nadelig kan werken. Laat je zelfbewustzijn nu de sleutel zijn tot spreken of zwijgen: Spreek vanuit een geopend hart, dan zullen je woorden inspireren. Bij twijfel en disbalans kunnen je woorden te scherp en vernietigend zijn.
   
 • Achterkant Nek: Woopwoop! Romantiek! Je bent flirterig, dit is een uitstekend moment om te experimenteren. Geniet, ontdek en onderzoek nieuwe mogelijkheden. Omdat je fladdert als een vlinder kun je je slecht concentreren. Je bent grillig en neemt risico’s, neem nu geen belangrijke beslissingen. 
 • Borsten en Tepels: Je bent gevoelig en hebt behoefte aan intimiteit. Je hart staat open voor anderen, je bent warm en vol compassie. Dit maakt het moeilijk om je grenzen goed aan te geven en om bij jezelf te blijven. Je geeft makkelijk te veel weg en kan nu moeilijk ‘nee’ zeggen. Neem nu geen beslissingen en doe geenonderhandelingen.

 • Navel en onderrug: Je voelt je onzeker en kwetsbaar. Trek je op deze dagen even terugom helemaal op jezelf te zijn. Voer in ieder geval geen belangrijke gesprekken. Je bent onzeker en zeer kwetsbaar voor kritiek of je bent intimiderend en agressief. Je voelt je onveilig en daar reageer je op met heftige emoties.

 • Vagina: Je verlangt naar sociaal contact met diepgang. Het kan fijn zijn om met iemand die je goed kent te delen, zinvolle, diepere gesprekken te voeren, echt contact te maken. Dit kan niet altijd en ook niet met iedereen. Je kunt je leeg voelen en alleen willen zijn. Hierom kan het op deze dagen ook fijn zijn om naar binnen te keren en jouw eigen diepgang op te zoeken.

 • Clitoris: Je bent charmant, spraakzaam, sociaal en extravert. Dit is een goede tijd om erop uit te trekken, te feesten, nieuwe vrienden te maken,te socializen en te netwerken. Ook vergaderingen en zakelijke gesprekken zullen deze dagen voor jou gunstig verlopen. Het is niet het moment de administratie te doen, dingen te overdenken of analyses te maken.

 • Binnenkant dijbenen: Je bent productief en zit hoog in je energie. Alles gaat goed, je zit lekker in de flow. Je bent zeer productief en krijgt veel gedaan. Wat meestal op je to do lijst blijft liggen, werk je in deze dagen met gemak weg. Je bent zeer praktisch en daadkrachtig. Dit is een goed moment om belangrijke beslissingen te nemen en om grote veranderingen door te voeren.