Maak een collage voor het Pad van je Ziel

REGENERATIE &ZIELSBESTEMMING 

Een BoomMaan is de 13e maan in een jaar, dit komt om de drie jaar voor. Het thema van een BoomMaan is: Regeneratie (wedergeboorte). Verbind je deze maan bewust met jou ziel. Kijk naar het pad dat jij de afgelopen cyclus hebt bewandelt.

 

Vraag jezelf af wat er nodig is om je verder te kunnen begeven op het pad van jouw zielsbestemming.  De uitnodiging deze maan is om naar binnen te keren. En om jouw ziel uit te nodigen om samen met jou het pad van de zielsbestemming te lopen. Zodat je meer in je kracht komt en jouw essentie kunt leven.  

 

PERSOONLIJK ALTAAR

Vanuit stilte kun jij jouw zielsbestemming makkelijker vinden en voelen. Maak deze maan letterlijk ruimte voor jou ziel. Richt een persoonlijk altaar voor jouw ziel in. Maak bijvoorbeeld een plankje vrij in een boekenkast. Plaats hier dingen op die jij belangrijk vind en die voedend zijn voor jouw ziel. Probeer dingen uit, kijk wat goed voelt. Haal ook weer wat als iets niet passend voelt. Beschouw het als een plek die je speciaal voor jou inricht met datgene waar jij blij van wordt. Waar gaat jouw licht van aan?

KNIPPEN & VERZAMELEN

De ziel is dol op creativiteit. Je kunt jouw ziel ook nog meer uitnodigen door een collage te maken. Laat dit een intuïtief proces zijn. Waarbij je door oude tijdschriften bladert en uitknipt wat jij mooi vind. Van welke beelden wordt jouw ziel blij? Waar verlang jij naar? Wat zou je nou echt graag willen doen? Denk hier niet te veel bij na, laat je helemaal gaan en leiden door jouw gevoel. Als je iets mooi vind knip het dan uit.

 

STAPELEN & ORDENEN

Als je een stapeltje knipsels hebt, kijk je of er thema's te ontdekken zijn. Orden de plaatjes die je hebt uitgeknipt op thema. Schrijf jouw thema's ook op. Hierdoor breng je de beelden waar je onderbewust voor kiest naar het bewustzijn en het cognitieve veld. Je maakt hiermee een verbinding tussen je linker en de rechterhersenhelft. Door het ordenen van de plaatjes en duiden en benoemen van thema's maak je contact met een diepere persoonlijkheidslaag. Je maakt een rode draad zichtbaar; het pad van de ziel.

SCHUIVEN & PLAKKEN

Neem vervolgens een vel papier dat zo groot is dat je het als achtergrond voor je persoonlijke altaar kan gebruiken. Je kan hiervoor ook een krant, stuk karton of rol kado-papier voor gebruiken. Leg de plaatjes op het grote vel. Kijk of het lukt om een ronde vorm te maken, zoals de maan en haar cycli. Probeer dingen uit, verplaats ze en maak verschillende combinaties. Durf om het niet te weten en om op onderzoek te gaan. Gevoelsmatig weet je wat bij elkaar hoort. 

 

Nadat alle plaatjes een plek hebben gekregen, kijk je of je nieuwe thema's in de collage kunt ontdekken. Schrijf deze thema's op en zoek hier beelden bij. Geef als laatste deze beelden een plek bij de rest. Het kan zijn dat je moet herschikken en schuiven. Ga door totdat je voelt dat alles op z'n plek ligt. Dan ga je ze vastplakken.

 

AANDACHT & MANIFESTATIE

Breng elke dag even wat tijd door bij jouw altaar. Bekijk de collage. Laat de beelden, de combinaties en de thema's op je inwerken. Neem ze in je op. Spreek de thema's en bijbehorende verlangens uit. Hierdoor worden ze behalve zichtbaar ook hoorbaar, en dus meer aanwezig in deze werkelijkheid. Het Pad van de Ziel kan zich zo makkelijker gaan manifesteren.