BloemMaan & de Dans van de Vlindervrouw

 

Het thema van deze Nieuwe BloemMaan is: Bloei, vruchtbaarheid, bevruchting en groei. Dit is een vreugdevolle tijd van hoop, belofte licht en warmte.

 

Veel in de natuur staat nu in bloei. De bloem is het voortplantingsorgaan van een plant. En dient om bestuivers aan te trekken: Bijen, hommels, zweefvliegen en vlinders. Sommige planten worden door de wind bestoven.

 

Wat je de afgelopen periode hebt gezaaid, is gegroeid en staat nu in volle bloei. Dit is het ultieme moment van vruchtbaarheid. Wat is er nu nodig om de bestuivers aan te trekken? Opdat de bloemen van jouw leven zich tot vruchten kunnen gaan vormen?  

 

 

Bloemen belichamen het einde van de winter en de zege over de dood. Ze zijn de vreugde van de natuur die de lente viert. Tegelijkertijd verwijzen ze ook naar de vergankelijkheid van alle schoonheid. Bloemen symboliseren zowel levensvreugde als vergankelijkheid. 

 

 

Bloemen openen hun hart naar het zonlicht. Mensen openen hun ziel voor licht en liefde. Hierom staat de bloem symbool voor de ziel. Deze BloemMaan nodigt uit om te kijken naar de bloemen in jouw leven. In letterlijke en figuurlijke zin. Maak verbinding met de natuur in jouw leefomgeving. Mediteer op jouw Innerlijke Bloem voor meer levenskracht en vreugde.


 

La Mariposa: De dans van de VlinderVrouw

Over het belichamen van jouw eigen unieke lijfelijke natuurkracht. Door jouw lichaam te eren zoals het nu op dit moment is, sta jij jezelf toe om jouw leven in eigendom te nemen en te leven vanuit jouw authentieke centrum. Vanuit de Bloem van jouw Ziel.

 

 

De uitnodiging deze BloemMaan is om jouw innerlijke Vlindervrouw te omarmen. Om contact met haar te maken, door je lichaam in beweging te brengen en te dansen, samen te dansen, als haar te dansen. Zij helpt je met het bestuiven van de bloemen in jouw leven. 

 

De Vlinderdanseres is oud omdat zij een oude ziel vertegenwoordigt. Met haar forse dijen en brede heupen draagt ze alles. Zij hoort oud en stevig te zijn, want ze draagt de donderwereld in haar ene borst, de onderwereld in haar andere. Haar grijze haar geeft haar de toestemming dat zij zich niet langer aan de taboes hoeft te houden, over het aanraken van anderen. Als een vlinder gaat zij van bloem naar bloem, en raakt ze iedereen aan. Dit is haar voorrecht. Dit is haar kracht. Haar lichaam is dat van La Mariposa, de vlinder. 

 

 

Vlindervrouw is de kracht van de vrouwelijke vruchtbaarheid. Ze brengt het stuifmeel van de ene plaats naar de andere, en bevrucht alles door middel van kruisbestuiving. Net zoals de ziel de geest met nachtelijke dromen bevrucht, en precies zoals archetypen de alledaagse wereld bevruchten. Om haar draait alles. Zij verenigt wat tegengesteld is, door hier wat weg te halen, en daar wat toe te voegen. Transformatie is niet ingewikkelder dan dat. Dit leert ze ons. Zo doet de vlinder het. Zo doet de ziel het.

 

Vlindervrouw bevrucht de aardse zielen: Dit is gemakkelijker dan men denkt. Ze schud haar veren waaier en ze hupt, want ze strooit geestelijk stuifmeel over alle mensen die daar aanwezig zijn. Dit is de vrouw die verbonden is met haar wilde natuur, de tolk van de instinctieve kracht, de kracht van vruchtbaarheid, zij die heel maakt, zij die zich de oude ideeën herinnert. Zij is de belichaming van de ontembare vrouw.


SoulFlower Music and Lyrics by Lily Swan © 2006 www.lilyswan.com

www.youtube.com/user/lilyswan88/videos


Graag breng ik het werk van mede-kunstenaars onder de aandacht die net zoals ik de missie hebben om mensen  contact te laten maken met de krachten van de natuur. Zodat men zich hier opnieuw mee kan verbinden. Vanuit deze verbinding kan het hart verzachten en zich openen voor haar drager. Kan de passie en de liefde van het Hart voor het leven en de natuur weer stromen. 

 

Hierom wil ik je deze Maan attenderen op het prachtige werk van een Sister. Omdat haar zang iets wakker maakt, iets dat wild en ontembaar is ;)

"Totem" van Alexia Evelyn.