OfferMaan & NoordKracht

Het thema van de OfferMaan is: Overleven. Wees je bewust van de kwetsbaarheid van het individu. De donkere tijd die voor de deur staat, is een tijd waarin oud leed wordt verwerkt. Geef jezelf rust en maak ruimte voor het nieuwe dat in het voorjaar te wachten staat.

 

Dit is de eerste Maan die op het Cyclische Wiel helemaal in het Noorden staat. De Kracht van het Noorden vraagt je om niet eerder aan iets nieuws te beginnen voordat het oude helemaal is afgerond. Om een periode van rust te nemen voordat men met het nieuwe begint.

Het Noorden is verbonden met het element Aarden en de kracht van de Zwaan, met de kracht van de Winter en de donkere Maan. Het is een plek van stilte, waar het nacht is en alles in diepe rust is. Waar geen leven is, als een zaadje in de grond, tussen dood en wedergeboorte in. Wachtend op de lente, op het nieuwe begin.

 

Het Noorden bezit een transformerende en regeneratieve kracht en is het huis van de Zielen, Voorouders, Totems en Gidsen. Het krachtdier de Zwaan is de geleider van de Zielen en reist met ze mee naar de Geestenwereld. Met haar gratie en zuiverheid brengt ze licht en liefde. 

 

Het Noorden heeft de kracht om steeds weer opnieuw het leven te schenken, het is de magie van de wedergeboorte.

 

In het Noorden hoeft men helemaal niets. Het is de plek tussen twee gebeurtenissen en cycli in. Tussen het einde en het nieuwe begin, er heerst een periode van intense rust. Hier is geen actief bewustzijn en ook geen belichaming. Het is een plek van regeneratie, reiniging en diepgang. Het Noorden heeft de kracht om steeds weer opnieuw het leven te schenken, het is de magie van de wedergeboorte.

 

 

In het Noorden hoeft men helemaal niets. Het is de plek tussen twee gebeurtenissen en cycli in. Tussen het einde en het nieuwe begin, er heerst een periode van intense rust. Hier is geen actief bewustzijn en ook geen belichaming. Het is een plek van regeneratie, reiniging en diepgang.