Ritueel voor de BoomMaan

Door dit ritueel tijdens de BoomMaan uit te voeren zet jij jouw ervaringen van de afgelopen drie jaar om in wijsheid en plant je jouw intenties voor de komende drie jaar. 

  • Schrijf op wat heb je de afgelopen drie jaar allemaal beleeft en geleeft?Bekijk je notities en neem de tijd om dit te integreren, zodat je datgene wat je hebt doorleeft en geleerd, kunt omzetten in wijsheid. Dit zijn jouw wortels voor de komende cyclus, teken de wortels van jouw levensboom en schrijf hier de kernwoorden van jouw afgelopen drie jaar in.
  • Noteer vervolgens wat dit je heeft gebracht en waar je nu staat. Teken nu de stam van jouw boom, dit is je basis, schrijf de kernwoorden hiervan op in jouw stam.
  • Richt nu jouw aandacht op de cyclus van de komende drie jaar die na deze Maan komen gaat. Wat wil je in die drie jaar manifesteren? Teken nu de takken van de boom en schrijf hier in kernwoorden op wat jij de komende drie jaar wilt manifesteren.

Begin je tekening met potlood, het hoeft niet mooi te zijn, vertrouw op de magie van het creatieve proces, werk vanuit intuïtie en overgave. Kijk wat er uit jouw handen wil ontstaan en anticipeer daarop. 

 

Als de basis staat kun je met kleur werken. Vertrouw op de wijsheid van jouw handen en probeer niet te veel na te denken bij wat je doet. 

Wanneer alles kleur heeft, plaats je de boom in een ei. Dit is het Kosmische ei van het oneindige potentieel, het symboliseert kiemkracht en vruchtbaarheid. Door de boom hierin te plaatsen scherm je het af van verstorende en negatieve invloeden. Hierdoor is de focus helemaal gericht op de groei die je verlangt door te maken.

 

Dit groeiproces kun je bekrachtigen door op je Levensboom een passend symbool te tekenen, bijvoorbeeld een kabbalistische levensboom. Geef de tekening een plek op je altaar, zodat je deze dagelijks ziet. Activeer je tekening door deze in de nacht van Volle Maan in de vensterbank in het licht van de BoomMaan te plaatsen. De kracht van deze Maan wordt dan door de tekening geabsorbeerd en ermee opgeladen. Iedere keer als je op je altaar een kaarsje bij jouw levensboom brandt  zal deze kracht doorwerken.