Maan van de Langste Nacht

Nieuwjaarsritueel: Vision bord 

De eerste maan van het nieuwe jaar is de Maan van de Langste Nacht. Het thema van deze Maan is: Reiniging en een nieuw begin. 

Zet de gebeurtenissen in jouw leven van het afgelopen jaar op een rijtje. Maak de balans op van zowel de hoogte als de dieptepunten. Door de dingen op te schrijven en op een rijtje te zetten krijg je inzicht in jouw processen. 

 

Hierdoor kun je lering trekken uit de gebeurtenissen in jouw leven van het afgelopen jaar. Waardoor je datgene van het oude jaar kunt opruimen en achter je kan laten. Een bewuste keuze maakt wat je mee neemt het nieuwe jaar in.

 

Blader ter inspiratie voor je balans door de foto's op je telefoon van het afgelopen jaar, scroll terug op je tijdlijn op social media, bekijk je agenda of de inbox van je mail-account.

Door de balans op te maken creëer je overzicht en ruimte om gefocust het nieuwe jaar in te gaan. Wordt je bewust van wat je los wilt laten zodat je een nieuw begin kunt maken.

Nieuwjaarsritueel: Vision bord 

 

Maak de eerste Maan van het jaar een Vision bord, dit is een krachtig ritueel dat je ieder jaar kunt herhalen. Een mooie traditie om het nieuwe jaar mee te beginnen. Je kunt dit ritueel individueel of met een MaanCirkel doen, voer het bij voorkeur voor of tijdens Volle Maan uit. Omdat je dan met de groeiende energie van de maan meewerkt. Nadat het Volle Maan is geweest neemt de energie van de Maan weer af. 

 

Een Vision bord is magisch en creatief werk! Het is een visuele weergave, in de vorm van een collage, van datgene wat jij komend jaar wilt manifesteren. Door dit te maken plaats je een ‘bestelling’ in het Universum met dingen waarvan jij wilt dat die zich het komende MaanJaar (of periode) gaan manifesteren in jouw leven.

Stappenplan Vision bord maken

  • Pak de balans erbij en schrijf op wat jouw doelen en wensen zijn voor het nieuwe jaar. Denk hierbij aan zowel materiële als emotionele aspecten. Wat wil je komend jaar bereiken? Hoe wil je je voelen? Hoe wil jij je ontwikkelen?
  • Zoek bij ieder doel of wens beeldmateriaal, uit tijdschriften, foto's of printjes van internet. Knip deze uit.
  • Probeer een ronde compositie van het beeldmateriaal te maken, dit symboliseert de komende jaarcyclus.

  • Als je tevreden bent plak je alles vast op een groot papier. Plak je doelen en wensen er ook bij. Zorg dat het geheel een gesloten ronde vorm is.

  • Schrijf datgene wat je uit het vorige jaar los wilt laten op het papier rondom het vision bord, de collage met de wensen en doelen.
  • Knip dat wat je uit het oude jaar los wilt laten en het vision bord los van elkaar. Wat je los wilt laten kun je verbranden. Hang het vision bord op een plek waar je deze dagelijks ziet.
  • Dit is een mooi ritueel om met een MaanCirkel te doen. Tijdens een deelronde kan iedereen uitspreken wat komend jaar gemanifesteerd wil worden, waarna je gezamenlijk creatief aan de slag gaat. Sluit af met een gezamenlijke activatie van de vision bords, door er samen leven in te zingen.