Ei-Maan

De Nieuwe Maan is begonnen; de Ei-Maan. Het prille groen van zaadjes die de afgelopen periode zijn geplant, is kwetsbaar en heeft zorg en bescherming nodig. 

 

Het is weer langer licht, de dagen hebben meer uren zon, wat uitnodigt om van binnen naar buiten te gaan. Letterlijk komt de natuur weer tot leven en ontwaakt zij uit haar winterslaap, en figuurlijk keren wij vanuit onze binnenwereld energetisch weer naar buiten.

 

De tijd is aangebroken om plannen en projecten in de wereld te gaan zetten. In deze periode is het van belang een selectie te maken uit het kiemende groen. Omdat energie en aandacht beperkt is, is het van belang om te beslissen welke plantjes en plannen jouw volledige aandacht en toewijding krijgen en welke je (voor nu) moet laten gaan. 

 

Dit is ook een periode waarin vertrouwen belangrijk is. Vertrouwen in dat hetgeen wat is geplant, volgens de natuurlijke wetten tot wasdom zal komen. Vertrouwen op de natuurlijke groeikracht dat al het nieuwe leven bezit.

Kaart-legging voor de Ei-Maan met de MoonSisters Sacred Circle kaarten:

 

De eerste kaart voor deze Ei-Maan vertelt wat het thema voor deze maancyclus is: De Hart-Baarmoeder verbinding

Deze kaart nodigt je uit om de Kracht van het Hart met die van de Baarmoeder te verbinden, om te gaan leven vanuit een Innerlijk Heilig Huwelijk en om anderen te inspireren om dat ook te gaan doen.

 

De tweede kaart toont de positieve mogelijkheden die tot je beschikking zijn: Het Westen

Deze kaart vraagt je om te kijken naar de Kracht van het Westen in jouw leven. Om af te ronden, op te ruimen schoon te wassen en los te laten wat niet meer nodig is. Er is een grote reiniging nodig voordat je verder kan. Daarna is de tijd aangebroken om de vruchten te plukken en te genieten van het resultaat.

 

De derde kaart verschaft inzicht in de blinde vlek: Hoedster van het Hart van de Cirkel

Deze kaart vraagt je om je Hart te openen in contact te treden met de Bron van Onvoorwaardelijke liefde. Om te leven vanuit jouw persoonlijke innerlijke vuur en passie. En om ervoor te waken dat intenties, zowel van jezelf als die van een ander, zuiver zijn.