(re)Birth-Magick

Dit is een beschrijving van een gezamenlijk ritueel: (re)Birth Magick, dat ik onlangs met mijn MaanCirkel heb gedaan. We hebben een "Sacred Womb" gemaakt van waaruit we geboorte gaven aan onze thema's.

 

Het is een prachtig en bekrachtigend ritueel en we hebben een mooie en magische avond gehad, waarbij het ritueel heel organisch en harmonieus verliep. Hierom schrijf ik het op, zodat het ook door andere vrouwen in cirkels kan worden uitgevoerd.

 

Ik heb mijn maanzusters gevraagd om mee te nemen:

- Rode stof, dekentjes, sjaaltjes, kussens als het maar rood is (hier gaan we de womb mee maken)

- Rode bloemen/bloemblaadjes voor in of rondom de womb

 

 Na het openingsritueel  en de deelronde hebben we ingevoeld op wat we in ons leven geboren wilden laten worden. Dit hebben we opgeschreven, op de achterkant van het papier schreven we hoe het zou voelen als dit in ons leven geboren zou zijn.

 

We zijn aan de slag gegaan en hebben samen een Womb vormgegeven van stoeltjes, kussentjes, rode stof en dekens. Twee eileiders van rode dekens en schepenvachtjes als eierstok. Het zag er prachtig uit. Daarna zijn we aan het ritueel begonnen.

 

Waarbij steeds één vrouw plaatsnam in de Womb. Dit deed ze via de linker of de rechter eierstok, afhankelijk van het thema dat ze in de wereld/haar leven geboren of herboren wilde laten worden. De linker-eierstok staat symbool voor het vrouwelijke aspect en de rechter-eierstok voor het mannelijke aspect. De keuze voor welke kant werd eigelijk volledig op gevoel gemaakt.
Eenmaal in de womb stonden de andere vrouwen eromheen en zongen haar een lied toe ( https://youtu.be/RkYshTVe1HU ). De vrouw die de kaart "Hoedster van de Baarmoeder van de Cirkel" had getrokken, was spaceholder voor de vrouw die in de womb lag. Wanneer het lied was afgelopen en de vrouwen klaar waren met zingen, kroop de vrouw door het geboortekanaal naar buiten. 
Dit geboortekanaal word gevormd door de vrouwen van de cirkel die tegenover elkaar, op hun knieën zaten en de handen op elkaars schouders legden of een beetje naar elkaar toebogen om het kanaal wat nauwer te maken ;)

Eenmaal buiten werd de vrouw die haar (re)BirthMagick had gedaan liefdevol ontvangen door de maanzuster die de kaart "Hoedster van het Hart van de Cirkel" had getrokken. En ging zij op het gele kussentje staan, waar allemaal rode bloemen omheen waren gelegd. En las de vrouw de achterkant van wat zij eerder had opgeschreven: "Hoe het zou voelen als dit thema in ons leven geboren zou zijn." Wanneer zij hiermee klaar was werd er voor haar geklapt en gejuicht.

 

Hierna ging een volgende maanzuster bij één van de eierstokken staan en herhaalde bovenstaand ritueel zich opnieuw, totdat alle vrouwen waren geweest. Omdat het werk dat je in cirkel doet vele malen krachtiger is, kan er ook met collectievere thema's worden gewerkt. Ten behoeve van heling van het collectieve veld en of de samenleving. Deze thema's dienen zich meestal vanzelf aan. 

 

Om af te sluiten hebben we in een cirkel samen heup aan heup gestaan om het ritueel te laten integreren. Het was een mooie en magische avond, waarbij het ritueel heel organisch en harmonieus verliep.