OogstMaan & WestKracht

Zoals men zaait, zal men oogsten

Het thema van deze maan is loslaten. Reflecteer op de afgelopen seizoenen en al jouw oogsten. Niet alleen in materiele zin, maar ook jouw emotionele, mentale en spirituele oogst.

 

Haal je oogst binnen, stal ze voor je uit en noteer het behaalde resultaat. Schrijf op wat tegen valt en waar je blij mee bent.

Zo verkrijg je overzicht en inzicht. Over het resultaat van de afgelopen twee seizoenen; lente en zomer.

 

Waar in de lente intenties als zaadjes zijn geplant en waar in de zomer voor is gezorgd en gewerkt, pluk je in de herfst de vruchten. Inspecteer jouw oogst. bekijk of het resultaat naar wens is en onderzoek hoe je de oogst zou kunnen verbeteren en wat je de volgende keer anders zou willen doen. Leer van jouw oogst.

 

Wat wil je behouden en meenemen in de toekomst en wat wil je loslaten? Pluk de laatste vruchten van dit seizoen en selecteer de zaden die jij volgend jaar wilt zaaien.

 

 Welkom Kracht van het Westen

Deze Maan luidt het begin van de herfst in. Op het LevensWiel is dit seizoen verbonden aan de Kracht van het Westen. Het is ook verbonden met de Kracht van het Element Water en heeft een reinigende kracht. Het water spoelt weg wat niet meer nodig is. Het Westen brengt inzicht en helpt bij het loslaten en transformeren.


In het Westen betreedt men het domein van de Oude Wijze. Men trekt zich terug uit het actieve leven, gaat met pensioen en wordt grootouder. Hier kan men genieten van de oogst van het werkende leven. Het Westen vraagt om op te ruimen en af te ronden, schoon te wassen en los te laten wat niet meer nodig is. Dit is de tijd om de vruchten te plukken en te genieten van het resultaat.