SneeuwMaan: Kiemkracht & Gebed voor Oekraïne

Het thema van deze nieuwe SneeuwMaan is: Kiemkracht. De dagen worden langer en de zonnestralen raken de kale aarde. De zaadjes hebben dit moment, diep in de aarde, afgewacht en beginnen te ontkiemen. De natuur ontwaakt langzaam uit haar winterslaap en haar knoppen kleuren pril groen. Voorzichtig komen de eerste bloembollen uit en geven weer kleur aan de wereld.

 

Alles wat uitkomt en groeit heeft een bestemming waartoe het tot wasdom zal komen. Ga bij jezelf na wat de bestemming is van de zaadjes die jij afgelopen najaar hebt geselecteerd en in de aarde hebt gestopt. Wees je er ook van bewust dat niet alle zaadjes uitkomen en/of jouw volledige toewijding kunnen krijgen. Hierom is dit een goed moment om te kijken naar jouw plannen en te kiezen welke je gaat uitvoeren en welke je (voor nu) loslaat. 

 

Altaar en gebed voor Oekraïense Beschermgodin Berehynia: 

 

De Oekraïense bevolking staat momenteel voor onmenselijke uitdagingen. Veel spiritueel en energetisch werkers voelen de behoefte om hun steun te betuigen. 

 

Op het vrijheidsplein in Kiev staat een victorykolom met daarop een monument voor Berehynia. Het is gemaakt door beeldend kunstenaar Anatoliy Kushch. Berehynia is een Slavische Godin, zij fungeert als de "Moeder van het Hart en de Beschermvrouwe van Huis en Haard". Zij wordt beschouwd als de Hoedster van het Oekraïense volk.

 

Behalve het leveren van een praktische en/of financiële bijdrage, kun je ook een energetisch hulp verlenen. Maak thuis een klein altaar voor de Godin Berehynia, brandt dagelijks een kaarsje voor haar en spreek een gebed uit  waarmee je Kracht, Licht en Liefde stuurt. 

 

Het is natuurlijk ook mooi en krachtig om dit ook samen met jouw MaanCirkel te doen! Print de tekst van het gebed voor iedere MaanVrouw uit (of app het haar) zodat jullie het gezamenlijk kunnen uitspreken. Alles dat binnen de Heilige Ruimte van een Cirkel wordt uitgesproken heeft een krachtige werking. Hoe meer vrouwen een dergelijk gebed doen hoe beter! 

Godin Berehynia 

Beschermster van Oekraïne, 

Heilige Moeder van het Hart,

van Huis en Haard,

 

Spreid uw mantel van bescherming over de mensen uit,

We vragen om te zegenen, te genezen, 

te bewaken en te beschermen, 

tegen alle kwaad:

Vrouwen, kinderen en mannen, 

onze broeders en zusters, 

onze medemensen, 

de dieren, in huis en in het wild.

 

Wij roepen Berehynia aan en vragen haar zegeningen,

Om de vrede in de zielen van alle levende wezens te herstellen.

We sturen Kracht, Licht en Liefde, 

om hierin bij te staan.

Wees gezegend!