Heart-Womb-connection

De Hart-Baarmoeder-verbinding; in deze voorgaande blog lees je waarom deze verbinding zo belangrijk is. In deze blog uitleg over een ritueel dat je met jouw MaanCirkel of vrouwencirkel kunt doen om deze verbinding meer tot stand te laten komen bij jouw sisters.

 

Eerst open je met de Cirkel een Heilige Ruimte waardoor deze is verbonden met de NatuurKrachten en kan leunen in de bedding van het collectieve veld.

 

Waarna een deelronde, waarin iedere sisters spreektijd heeft en hiermee kan uitreiken naar de Natuurkrachten om haar bij bepaalde dingen bij te staan of te helpen manifesteren. Er wordt niet gereageerd op wat er wordt gedeeld.

 

De andere sisters bieden een bedding aan de sister die deelt, zodat zij vanuit haar diepste wezen kan spreken, zonder dat ze beoordeelt wordt of dat er verstrikkingen ontstaan. Nadat iedere sister heeft gedeeld zijn we begonnen met het ritueel.

 

 

Iedereen zoekt een plekje in de ruimte. We hebben met (paarse) papiertape (die laat het makkelijkst los) een cirkel met een diameter van ongeveer een meter gemaakt. Deze vertegenwoordigt het veld van het Hart, hier kun je de hartenergie voelen en je ermee verbinden. De Hoedster van de Cirkel gaat drummen en zingen. De andere sisters gaan dansen en stappen in het Hartveld.

 

Met behulp van de drum en zang gaan ze in een lichte trance en maken ze een innerlijke reis, waarbij ze hun eigen veld van Hartenergie verkennen, het openen en zich ermee verbinden. Ter ondersteuning van dit proces leest de Hoedster het eerste gedeelte, over het verbinden met de kracht van het hart, van de hart-baarmoeder-meditatie voor uit de MoonSisters kaartenset, kaart nummer 17.  En begeleid ze de vrouwen bij het onderzoeken van hun Hartveld door vragen te stellen: Kun jij makkelijk in jouw Hartveld stappen of voel je weerstand? Kijk of je die weerstand kunt omarmen en mee het veld in kunt nemen. Stap in het veld en voel de kracht van het hart, de licht het vuur en de passie van het hart, etc.

 

Na ongeveer tien minuten stopt de Hoedster met drummen en geeft iedereen een vel a5 papier, gekleurde aquarelstiften, een penseel en een potje met water. Datgene wat werd ervaren in de cirkel van het Hart wordt in een kort moment van creativiteit vastgelegd en vormgegeven op papier.

Na ongeveer tien minuten worden de tekenspullen aan de kant gezet en wordt er een tweede cirkel met papiertape op de vloer geplakt. Deze overlapt de cirkel van het Hart gedeeltelijk. Deze cirkel representeert het veld van de Baarmoeder. Zodra je erop gaat staan ervaar je de kracht van de baarmoeder en kun je hiermee verbinden.

 

De Hoedster gedurende tien minuten weer drummen en zingen en de sisters maken een innerlijke reis en onderzoeken en dansen met de kracht van hun Baarmoeder. Ter ondersteuning van dit proces leest de Hoedster het tweede gedeelte, over het verbinden met de kracht van de baarmoeder, van de hart-baarmoeder-meditatie voor uit de MoonSisters kaartenset, kaart nummer 17. 

 

Hierna gaan de sisters hun ervaring van de innerlijke reis naar hun baarmoederkracht vormgeven op papier.

 

Vervolgens zijn we gaan dansen in het veld dat onstaan is door de overlap van de twee cirkels. Dit is het veld van de Heart-Womb-Connection, als die is ontstaan kun je contact maken met jouw Inner Goddes. Dit is je vrouwelijke energie. Zij is dat deel dat volledig verbonden is met de Divine Feminine, het veld van VrouwenKracht. Jouw Inner Goddess houdt onvoorwaardelijk van je en ze wil en weet altijd wat het beste voor je is. Als je eenmaal op haar let en in verbinding met haar bent gaat zij, en jij dus ook, steeds meer stralen.

Hierna hebben we de Inner Goddes getekend. Na het dansen in het veld hebben we weer een creatieve outing gedaan, datgene wat werd waargenomen tijdens het dansen is steeds visueel weergegeven; de energie van het hart, de baarmoeder en de verbinding tussen deze twee, waar je de Inner Goddes ontmoet. Deze drie tekeningen/ schilderingen zijn samengebracht en ingelijst. Als een blijvende poort naar de energie van jouw Inner Goddes.

 

Misschien fijn om jouw lijstje in huis op een plek te zetten, zodat je deze dagelijks kan zien en even verbinding kan maken met jouw Inner Goddes. Door ernaar te kijken, je voeten stevig op de grond te zetten met een hand op je hart en een hand op je baarmoeder en hun energie rustig naar elkaar toe te ademen kun je deze energie eenvoudig opnieuw activeren.