Alles over werken met de Kracht van de Maan & MaanCirkels

Hallo MoonSister, Welkom! 

 

MoonSisters is een community van vrouwen die vanaf 2017 MaanCirkels faciliteert. Zij zijn verbonden met de Krachten van de Natuur en bewegen mee met een Cyclisch Levensritme. 

 

Camile Smeets is beeldend kunstenaar, en de drijvende kracht achter MoonSisters: "Ik beschouw de Maan als een Muze. Die inspireert en helpt bij het terugvinden en opnieuw vormgeven van vrouwelijke spiritualiteit.

 

De Maan is een krachtig symbool voor het vrouwelijke, ze reflecteert de Zon, en brengt hiermee licht in het duister van de nacht. Zij is een gids die de reis naar binnen leidt om het onbewuste naar het bewustzijn te brengen.

 

In de huidige samenleving worden vrouwen steeds verder uit hun authentieke vrouwelijkheid getrokken. De vrouw is, door de eeuwen heen, haar spiritualiteit ontnomen. We leven nu in een tijd met de vrijheid om die terug te claimen."Het herontdekken van de vrouwelijke spiritualiteit is een delicaat proces dat zich in de beslotenheid van MaanCirkels voltrekt.

 

Het is de missie van MoonSisters om zoveel mogelijk MaanCirkels plaats te laten vinden vanuit de veilige bedding van een Heilige Ruimte.

 

Wanneer vrouwen samenkomen in een MaanCirkel betreden ze een Magisch Veld. Dit Veld heeft een ander trillingsniveau dan de dagelijkse werkelijkheid. Het is verbonden met het collectieve veld van vrouwenkracht, van waaruit  onzichtbare krachten mee werken, zowel vanuit het duister als het licht. 

 

Het is essentieel dat de aanvang van een MaanCirkel bestaat uit het openen van een Heilige Ruimte. Dit gebeurt door middel van een openingsgebed, waarmee de natuurkrachten die tezamen de Heilige Ruimte vormen, worden aangeroepen. Het Magisch Veld wordt hiermee beschermt en verzegelt. De Heilige Ruimte biedt bescherming en een bedding voor het Proces van een MaanCirkel. 


MoonSisters komen samen in vrouwencirkels, om gezamenlijk de Kracht van de Maan te vieren in een MaanCirkel. Om zich te verbinden met hun authentieke vrouwelijke kracht en hun innerlijk leiderschap. Vanuit verbinding met zichzelf gaan zij het Sisterhood in een MaanCirkel aan. 

 

 

Er wordt gewerkt met een drum, stem, dans, sjamanistische technieken, systemisch werk, geleide visualisaties, creativiteit, lichaamsgerichte en zelfbewustzijns-oefeningen, meditatie of iedere andere vorm die zich aandient. Hierin wordt de energie van de Maan gevolgd.

Door in afstemming met de Maan in een Cirkel gaan zitten, sluiten vrouwen aan op een oeroude traditie. Ze maken (opnieuw) contact met een collectief Veld van VrouwenKracht. In dat veld zit veel mystieke wijsheid en kracht. Maar ook een trauma van de heksenjacht,  de brandstapelangst en de zusterwond. Hierom wordt een MaanCirkel altijd geopend met een Ritueel Openings Gebed, waarmee een Heilige Ruimte wordt geopend. De Natuurkrachten die hieraan verbonden zijn, worden hiermee gerespecteerd en aangeroepen. Ze beschermen de MaanCirkel. Zo ontstaat er een veilige bedding voor het Proces van een MaanCirkel. 

 

Dit zijn processen van verbinding met jezelf en met jouw vrouwelijke kracht. Van het verbinden van je hart met je baarmoeder. Processen van heling, transformatie en groei. Delen wat er in je leeft, thuiskomen in jezelf, dieper zakken in jouw innerlijke wijsheid. Weer in contact komen met vrouwelijke sensualiteit en zachtheid. 

 

Dit Rituele Openings Gebed is door Camile vertaald naar een kaartenset: het MoonSister-deck. Hiermee is het voor iedere vrouw mogelijk om dit Ritueel uit te voeren. En om vanuit een Heilige Ruimte en met een Veilige Bedding een MaanCirkel te openen.MoonSisters Sacred Circle-Kaartenset

Deze kaartenset bevat een openingsgebed waarmee je de NatuurKrachten uitnodigt en de Heilige Ruimte van een Magische Cirkel opent. De kaartenset is zowel geschikt voor het openen van een persoonlijke Cirkel, als voor een MaanCirkel met meerdere vrouwen.  

 

Basis-set met in totaal 58 kaarten:

19 kaarten met afbeelding

21 kaarten met tekst

19 orakelkaarten

een uitgebreide handleiding

twee bewaarzakjes

in een mooie zilverkleurige  doos (a5 formaat)

 

 

€ 49,00


Wil jij een MaanCirkel starten? Doe de HOEDSTER-TRAINING!

"Tijdens MaanCirkels komen de vrouwen van MoonSisters samen. Om volgens een oeroude traditie te verbinden met een collectief veld van vrouwenkracht. Deze bijeenkomsten zijn ontdekkingsreizen naar het vrouwelijke aspect. Het zijn delicate processen, waarin stapsgewijs

de vrouwelijke spiritualiteit terug wordt geclaimd."

Hoedster van een MaanCirkel VoorJaar 2022:  Zes zondagen van 10:00-17:00 uur, in maart en april in Studio MoonSisters te Lijnden, gemeente Haarlemmermeer.  Deelname kost €595,- Dit is inclusief reader, kaartenset, altaarkleed en lunch met soep.

 

Zesdaagse training voor vrouwen die de roep voelen om een MaanCirkel te openen. Maar behoefte hebben aan meer knowledge hierover. Dit is een veelomvattende training, met ook aandacht voor innerlijk werk.Community : Vrouwen die Sacred MoonSister Circles in Nederland hoeden

 

De community van MoonSisters bestaat uit een netwerk van Vrouwen die MaanCirkels hoeden. Zij verbinden zich iedere Maan met een collectief veld van VrouwenKracht.

 

Alle MaanCirkels verbinden zich op dezelfde manier. Ze openen de Cirkel met een openingsritueel binnen hetzelfde magische veld. Alle MaanCirkels samen vormen een Flower of Life.

 

De energie hiervan wordt iedere Maan krachtiger en resoneert via alle vrouwen die onderdeel zijn van deze MaanCirkels het dagelijks leven en de wereld in.

 

Dit is een krachtige vorm van energetisch werk die via de vrouwen van de MoonSisters-community doorwerkt in het collectieve bewustzijn van onze samenleving.

 

Op deze kaart staan de MaanCirkels die onderdeel zijn van deze Flower of Life. De nummers op de kaart corresponderen met de nummers op de lijst hieronder. Hier staat over iedere MaanCirkel informatie en het mailadres en website van de Hoedster.

 

 

1. Lijnden, Studio MoonSisters: Donkere MaanCirkel, Nieuwe Maancirkel, Volle MaanCirkel. Zoals de maan het licht van de zon reflecteert, spiegelt iedere vrouw in de MaanCirkel een aspect van jou. Een MaanCirkel nodigt uit tot het aangaan van transformatieve processen.Heb jij behoefte aan spirituele reis met diepgang, zelfontwikkeling en groei?  Wil jij deelnemen aan de Magie van het Proces van een MaanCirkel?  

2.  Haarlem, Praktijk Eja: MaanMoeders: Nieuwe MaanCirkel voor ondernemende moeders, Volle MaanCirkel voor moeders. Maanmoeders is een avond rond de volle maan, voor body, mind en spirit: met maan- en selfcare rituelen, massage, beweging, meditatie en creativiteit. De maan kan als gids fungeren om beter af te stemmen op je intuïtie, de natuur, je eigen energie en die van anderen. 

3. Haarlem, Jaartraining MaanCirkel,  met maximaal 13 vrouwen (maanzusters) (voor elke maand 1) 1x per maand, bij nieuwe maan, komen we bij elkaar. Nieuwe maan staat voor nieuwe energie. In een veilige bedding, om samen met elkaar, de maanzusters, te delen, zonder oordelen, er te mogen zijn, gehoord te worden, te groeien, te dragen. De vrouwelijk energie te laten stromen. 


4. Amsterdam, Zensaties: Vanuit verbinding staan we steviger op onze eigen benen, leven we meer bezield, en zijn we dichter bij onze eigen flow. “Van stressed naar blessed”. Iedere maan komen we samen. In een MaanCirkel gaan we een “zusterschap” met elkaar aan. De ruimte van Zensaties is ingewijd als baarmoeder. Een warme veilige plek waar je gedragen wordt door de energie en je helemaal jezelf kan zijn. Het kleinste meest kwetsbare celletje in jou krijgt alle ruimte om haar verhaal te delen en zich op te laden.

5. Amsterdam, Prakrijk Rust & Ruimte: 

Nieuwe MaanCirkels, Een moment van Rust en Ruimte waarop je helemaal jezelf kan en mag zijn! We gaan elke Maan(d) samen op reis en stemmen af op de energie van de maan en die van onszelf, je stemt je af én verbindt je je met jouw eigen VrouwenKracht en bundelt deze met andere vrouwen, je maanzusters. Als wij helen, resoneert onze omgeving mee en inspireert jouw vonk van licht, ook anderen om vanuit liefde te leven. 

 

3. Nieuw-Vennep, Studio Tiaka: Welkom in de sacred space die we samen creëren in een maancirkel. Want samenkomen om uit te rusten, je te verbinden met je vrouwelijke kracht en wijsheid te delen met je ‘zusters’ is iets waar we bijna allemaal behoefte aan hebben.

Voel je gedragen door het eeuwenoude krachtveld van sisters. Tijdens deze nieuwe maancirkel verbinden we ons met ons hart en baarmoeder, mediteren en delen wat in ons leeft zonder oordeel en in alle veiligheid.

Mijn sjamanendrum zal ons begeleiden. 


16. Enkhuizen, Onder-Weg-Wijzer: Sharing-Mooncircle open (op of rond) nieuwe maan cirkel, Diep verbindend. Oordeelloos ont-moeten. Welkom vrouw, welkom wat er in je leeft. Dankbaar!  n de Cirkel en creëren we een veilige bedding met elkaar, waarbinnen je welkom bent met alles wat er in je leeft.

Het is zo helend ongestoord uit te kunnen spreken wat er in je leeft. Diep voelen. Woorden geven aan dat wat er in je omgaat. Blijdschap, angst, verdriet, woede. Het is er, heet het welkom binnen een veilige, liefdevolle setting. Gezien en gehoord worden.

17. Wijdenes,  De Aardse Vrouw: MaanCirkels bestaan al sinds mensenheugenis. In deze MaanCirkels sluiten we ons aan bij een eeuwenoude traditie van vrouwen om samen te komen in een Cirkel en binnen het veld van onze gezamenlijke energie uiting te geven aan onze liefde en respect voor de natuur en haar cycli, die alles draaiende houden. Tijdens deze MaanCirkels verbinden we ons met deze cycli, zoals het ritme van de seizoenen en het ritme van de maan, om zo met meer intentie in het leven te staan en in de magische stroom van het leven te stappen.. 

18. Alkmaar, Volle MaanCirkel.


11. Nijmegen, Hecuba Zielenwerk: In januari starten er weer nieuwe maancirkels in Nijmegen. In een maancirkel komen we een jaar lang elke maan samen. Om te mogen zakken en te kunnen zijn. In de magie van ons vrouw-zijn en alle aspecten die dat belichaamt. Er zullen twee verschillende soorten cirkels beginnen: Donkere MaanCirkel. We maken kennis met het medicijnwiel en zullen door het jaar heen een reis maken langs de verschillende chakra’s. Volle MaanCirkel: In deze cirkel wordt er gewerkt met wat er zich die avond aandient.

12. Arnhem, Praktijk Take Back Your Power: De cirkel is een plek, een moment voor jou. Hier kun je zijn wie je bent, mag je uitspreken wat je denkt en vindt, ook al past het niet in het perfecte plaatje.

Door te delen kun je helen. Helen wat er gebroken is in jezelf, jouw hogere zelf ontdekken en de oeroude vrouwenkracht weer terug vinden en weer eigen maken. Zo kun je je beste zelf worden.

Want wat je heelt in jezelf, heel je ook in anderen en zo zal de collectieve wond ook steeds meer helen.

Je werkt dus aan jezelf, maar maakt stiekem de wereld een beetje mooier.. 

Cirkelen met de Maan MaanCirkels Eindhoven

14.  Eindhoven, Nieuwe MaanCirkel, Donkere MaanCirkel, Volle MaanCirkel,Lees hier meer over de Kracht van de Maan & MaanCirkels:

MaanCyclus & MenstruatieCyclus.

Lees meer

3 Tips hoe jij invulling kan geven aan jouw MaanCirkel. Lees meer

Donkere MaanFase: Groei transformeren... Lees meer